Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz MS-25 Uzaya Fırlatıldı

Uzay Fırlatması Canlı Yayınlandı

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos, Baykonur Uzay Üssü’nde gerçekleştirilen Soyuz MS-25 uzay aracının fırlatma anını resmi internet sayfasından canlı yayınladı.

Uzay İstasyonuna Ekibi Taşıyor

TSİ 15.36’da gerçekleştirilen fırlatma sonucunda Roscosmos kozmonotu Oleg Novitskiy, NASA astronotu Tracy Dyson ve Belaruslu kozmonot Marina Vasilevskaya, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUI) gönderildi.

Uzay Yolculuğu Detayları

Soyuz MS-25 uzay aracı, 50 saat 34 dakika sürecek olan uzay yolculuğunun ardından 25 Mart’ta TSİ 18.10’da UUİ’deki Rusya’nın araştırma modülü Priçal’a kenetlenmesi planlanıyor.

İlkler ve Dönüş Tarihleri

Novitskiy dördüncü, Dyson üçüncü, Vasilevskaya ise ilk kez uzaya çıktı. Vasilevskaya, Belarus’tan uzaya çıkan ilk kadın kozmonot ve bağımsızlığından bu yana ülkesinden uzaya giden ilk kozmonot oldu. Ekip üyelerinden Novitskiy ve Vasilevskaya 12 gün sonra, Dyson ise 23 Eylül’de Dünya’ya dönecek.

Not: 21 Mart’ta planlanan Soyuz MS-25 fırlatması, otomatik olarak iptal edilmişti. Roscosmos Genel Müdürü Yuriy Borisov, uçuşun kimyasal akım kaynağındaki voltaj düşüşü nedeniyle iptal edildiğini açıklamıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz MS-25 Uzaya Fırlatıldı için yorumda bulun

    Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz MS-25 Uzaya Fırlatıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Baykonur Uzay Üssü’nden Soyuz MS-25 Uzaya Fırlatıldı için ilk yorumu yapabilirsin.