Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Yeni Sergi Açılıyor

Venedik Bienali 60. Uluslararası Sanat Sergisi Yarın Başlıyor

Dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali’nin 60. Uluslararası Sanat Sergisi, önizleme günlerinin ardından yarın kapılarını ziyaretçilere açacak. 24 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek bienalde, Türkiye Pavyonu öne çıkıyor.

Türkiye Pavyonu Gülsün Karamustafa’nın Eserine Ev Sahipliği Yapacak

Venedik Bienali’nin ana sergi mekânlarından Arsenale’de bulunan Türkiye Pavyonu, sanatçı Gülsün Karamustafa’nın mekâna özel yeni yerleştirmesi olan ‘Oyuk ve Kırık Dökük: Bir Dünya Hâli’ne ev sahipliği yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Bienal Açılışında

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katılımıyla 18 Nisan’da gerçekleşen Türkiye Pavyonu’nun açılışında, bienalin sanatın evrensel dilini konuşmak ve kültürel etkileşimi derinleştirmek için önemli bir platform sunduğu vurgulandı.

Uluslararası İş Birliği ve Kültürel Diplomasi

Bakan Ersoy, Venedik Bienali’nin uluslararası iş birliğini güçlendirmek adına önemli bir adım olduğunu belirterek, sanat etkinliğinin yanı sıra kültürel diplomasi ve uluslararası ilişkilerin bir aracı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin sanatını ve kültür zenginliğini dünyaya tanıtmak için bienalin büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Yeni Sergi Açılıyor için yorumda bulun

    Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Yeni Sergi Açılıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Venedik Bienali Türkiye Pavyonu’nda Yeni Sergi Açılıyor için ilk yorumu yapabilirsin.