İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’tan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Açıklama

İsrail’in İran’a Yönelik Saldırı İddialarına İlişkin Açıklamalar

İngiltere’nin Maliye Bakanı Rishi Sunak, başkent Londra’daki “Centre for Social Justice” adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, İsrail’in İran topraklarına yönelik saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sunak’ın Açıklamaları

Başbakan Sunak, halihazırda olay netleşene kadar spekülasyon yapmanın doğru olmayacağını belirterek, ülkesinin müttefikleriyle ayrıntıları teyit etmek için çalıştığını kaydetti. İran’ın geçen hafta İsrail’e yönelik düzenlediği hava saldırısını kınadıklarını hatırlatan Sunak, “İsrail’in kesinlikle kendini savunma hakkı var ancak geçen hafta İsrail Başbakanı (Binyamin) Netanyahu ile yaptığım görüşmede de ifade ettiğim üzere daha genel anlamda, gerilimin tırmanması kimsenin çıkarına değil. Bizim görmek istediğimiz şey tüm bölgede sükunetin hakim olması” dedi.

İran ve ABD Medyasından Gelen Haberler

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssü’ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. İsfahan eyaletindeki patlama seslerinin ardından Tahran, İsfahan ve Şiraz ile İran’ın bazı bölgelerindeki uçuşların askıya alındığı bildirilmişti. Amerikan medyası ise ABD’li yetkililere dayandırdığı haberlerinde, İsrail’in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini yazmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’tan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Açıklama
  1. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’tan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Açıklama için yorumda bulun

    İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’tan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Açıklama için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’tan İsrail-İran Gerilimine İlişkin Açıklama için ilk yorumu yapabilirsin.