Halk, Şans Oyunlarıyla Devlet Kasasına 4.8 Milyar Lira Aktardı

Şans Oyunlarına Yapılan Vergi Ödemeleri Rekor Seviyede

HAYAT pahalılığı karşısında umudunu şans oyunlarına bağlayan vatandaşlar, devletin kasasına ciddi bir gelir sağladı. Ocak ayında tüm şans oyunlarından elde edilen vergi tutarı, yıllık bazda 4.1 kat artarak 4.8 milyar liraya yükseldi. Bu artış, şans oyunlarına uygulanan vergi oranlarının yarı yarıya düşürülmesine rağmen gerçekleşti.

Şans Oyunları Vergileri Diğer Gelirleri 3 Kat Aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı‘nın verilerine göre, şans oyunlarından elde edilen vergi gelirleri, diğer gelirleri 3 kat aştı. Bu yılın ocak ayında tüm vergilerden elde edilen gelirler yüzde 104 artarken, şans oyunları vergi gelirlerindeki artış yüzde 310’un üzerine çıktı. Şans oyunlarından elde edilen vergi tutarı 4.1 kat artarak 1 milyar 178 milyon liradan 4 milyar 832 milyon liraya yükseldi.

KDV Gelirlerinde Olağanüstü Artış

Ülkede yaşanan gerçek enflasyonun yüksek seviyelere çıktığını gösteren verilere göre, Katma Değer Vergisi (KDV) gelirleri de dikkat çekici bir artış gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 164 oranında artış gösteren KDV gelirlerindeki büyümenin bir kısmı, KDV oranlarına yapılan artışlardan kaynaklandı. Ancak asıl büyük artış, ülkedeki gerçek enflasyonu gözler önüne serdi.

Akaryakıt Zammı Hazineye Büyük Gelir Sağladı

Geçen yıl yapılan genel seçimlerin ardından Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yapılan zamlarla birlikte akaryakıt fiyatlarındaki artışlar, hem ÖTV hem de KDV yoluyla bütçeyi zenginleştirdi. ÖTV’den elde edilen gelirler, 3.9 kat artışla 25.4 milyar liraya yükseldi. Akaryakıt zamları, Hazine için önemli bir gelir kaynağı haline geldi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Halk, Şans Oyunlarıyla Devlet Kasasına 4.8 Milyar Lira Aktardı için yorumda bulun

    Halk, Şans Oyunlarıyla Devlet Kasasına 4.8 Milyar Lira Aktardı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Halk, Şans Oyunlarıyla Devlet Kasasına 4.8 Milyar Lira Aktardı için ilk yorumu yapabilirsin.