BM Güvenlik Konseyi Ateşkes Kararıyla İlgili Türkiye’den Açıklama

Türkiye, BM Güvenlik Konseyi’nin Ateşkes Kararına Destek Veriyor

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de acil ateşkes çağrısı yapan kararını desteklediklerini belirtti.

Keçeli: “Karar Olumlu Bir Adım”

Türkiye’nin BM Büyükelçisi Güven Keçeli, yazılı olarak yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze’de acil ateşkes ilan edilmesini ve insani erişim sağlanmasını talep eden kararını olumlu bir adım olarak gördüklerini belirtti.

Uluslararası Kamuoyuna İsrail’e Karşı Ortak Tutum Çağrısı

Gazze’deki insani felaketin sona ermesi ve İsrail-Filistin meselesine kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için uluslararası kamuoyunu İsrail’e karşı ortak bir tutum takınmaya çağıran Keçeli, bu kararın İsrail tarafından bir an evvel uygulanmasını temenni ettiklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi Kararı

BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan oylamada, Gazze’de kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşecek şekilde ramazanda acilen ateşkes sağlanması talep edilen karar tasarısı kabul edilmişti. Geçici üyelerin hazırladığı tasarı, 14 “evet” ve 1 “çekimser” oyla kabul edilmiş, ABD çekimser oy kullanmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. BM Güvenlik Konseyi Ateşkes Kararıyla İlgili Türkiye’den Açıklama için yorumda bulun

    BM Güvenlik Konseyi Ateşkes Kararıyla İlgili Türkiye’den Açıklama için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak BM Güvenlik Konseyi Ateşkes Kararıyla İlgili Türkiye’den Açıklama için ilk yorumu yapabilirsin.