İngiltere’deki Çiftçiler Gıda İthalatını Protesto Etti

Çiftçiler Gıda Üretiminin Desteklenmediğini İddia Ediyor

İngiltere’de çiftçiler, hükümetin ucuz gıda ithalatını protesto etmek amacıyla Londra’da traktörleriyle eylem yaptı. Korna çalarak traktörleriyle konvoy oluşturan çiftçiler, gıda üretiminin desteklenmediği gerekçesiyle hükümete tepki gösterdi.

Çiftçiler ve Göstericiler Bir Araya Geldi

Çiftçilere destek vermek amacıyla parlamento meydanında toplanan göstericiler, “Çiftçiler yoksa tarım da yok, gelecek de yok” yazılı pankartlar taşıdı. İngiliz çiftçiler, ucuz gıda ithalatının ülkedeki gıda güvenliğini riske attığını savunuyor.

“Britanya Tarımını Kurtar” Platformundan Tepkiler

“Britanya Tarımını Kurtar” platformunun kurucusu Liz Webster, hükümetin çiftçilere destek olmadığını belirterek, “Bizi garanti gördüler ve bizi bizimle baş başa bıraktılar” dedi. Webster, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılmasının tarım sektörü ihracatını olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

Çiftçilerin Talepleri

Webster, hükümetten gıda üretimine yönelik yeni planlar istediklerini ve 2020’deki Tarım Yasası’nın gıda üretimine değinmemesini eleştirdi. İngiltere’de işlenen ya da paketlenen ithal ürünlerin üzerinde İngiliz bayrağı olmasını eleştiren Webster, ülkenin gıda tedarik güvenliğinin olmadığını savundu.

Çevre ve Adalet İçin Çaba

Çiftçi David Figgis, adaletsiz ithalatın yanı sıra çevre endişelerine de dikkat çekerek, “Gıdayı nereden alacağız? Brezilya’dan mı getireceğiz? Bu çevre için daha mı iyi?” dedi. Figgis, İngiltere’de ve Avrupa’da çevre kurallarına uyulduğunu vurguladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İngiltere’deki Çiftçiler Gıda İthalatını Protesto Etti için yorumda bulun

    İngiltere’deki Çiftçiler Gıda İthalatını Protesto Etti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İngiltere’deki Çiftçiler Gıda İthalatını Protesto Etti için ilk yorumu yapabilirsin.