Üniversitelerdeki Kariyer Merkezleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne Bağlı

Üniversitelerdeki Kariyer Merkezleri Cumhurbaşkanlığı Kontrolünde

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin etkisiyle üniversiteler, adeta Cumhurbaşkanlığı’nın güdümüne girdi. Üniversitelerde kurulan Kariyer Merkezleri, fiilen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne bağlı yapılar olarak faaliyet gösteriyor. Merkezlerin amacı, öğrencilerin ve mezunların kariyer planlamasına yardımcı olmak olarak belirtilse de durum farklı görünüyor.

Üniversiteler, Öğrencileri Cumhurbaşkanlığı Kariyer Fuarı’na Zorunlu Tutuyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin düzenlediği istihdam vaatli üniversite kariyer fuarlarına öğrencilerin kayıt yaptırması zorunlu tutuluyor. Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’na (EGEKAF’24) öğrencileri çekebilmek için, üniversite yönetimi ders kayıt koşulu olarak fuara kayıt zorunluluğu getirdi.

Akp’li İsimler Kariyer Fuarlarında Konuşmalar Yapıyor

EGEKAF’24’te konuşmacı olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve AKP Milletvekili Hulusi Akar gibi isimler yer aldı. Fuara kayıt yaptırmayan öğrencilerin ders kaydına erişememesi dikkat çekti ve üniversitenin eğitim yönetmeliğine aykırı bir uygulama olduğu belirtildi.

Üniversite Öğrencilerine Zorunlu Mesaj Gönderdi

Pamukkale Üniversitesi, öğrencilere ders kayıt dönemi öncesinde, fuara katılım için zorunlu qr kodu girmeleri gerektiği yönünde bir mesaj gönderdi. Ancak üniversite yönetmeliğine göre, öğrencinin ders kaydı yapması için böyle bir yükümlülük öngörülmüyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Üniversitelerdeki Kariyer Merkezleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne Bağlı
  1. Üniversitelerdeki Kariyer Merkezleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne Bağlı için yorumda bulun

    Üniversitelerdeki Kariyer Merkezleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne Bağlı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Üniversitelerdeki Kariyer Merkezleri Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’ne Bağlı için ilk yorumu yapabilirsin.