Türkiye’de Bireysel Kredi Borçları Hızla Artıyor

40 Milyon Vatandaşın Üzerinde Bireysel Kredi Borcu Bulunuyor

Türkiye’de 85 milyon nüfuslu bir ülkede bireysel kredi borcu bulunan vatandaşların sayısı 40 milyonu aştı. CHP’nin haftalık ekonomi raporuna göre, ocak ayında bankalara ve diğer tüketici finansman kuruluşlarına borcu olan vatandaşların sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 739 bin kişi artarak 40 milyon 30 bine ulaştı.

2 Trilyon 973 Milyar Liralık Toplam Borç

Vatandaşların bireysel kredi ve kredi kartı borçları, 8 – 15 Mart haftasında 2 trilyon 973 milyar lira seviyesine yükseldi. Bu dönemde bireysel kredi borçları 1 trilyon 642 milyar lira, kredi kartı borçları ise 1 trilyon 330 milyar lira oldu.

86 Milyar Lira İcralık Borç

CHP raporuna göre bankaların icra takibine aldığı alacaklar 54.6 milyar liraya ulaştı. Yılbaşından bu yana batık tüketici kredilerinde 9.3 milyar liralık artış görülürken, varlık yönetim şirketlerinin kontrolünde 41 milyar liralık batık tüketici kredisi alacağı bulunduğu belirtildi. Vatandaşların faiz ve icra masrafları hariç 86 milyar liraya yakın icralık borcu olduğu vurgulandı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türkiye’de Bireysel Kredi Borçları Hızla Artıyor için yorumda bulun

    Türkiye’de Bireysel Kredi Borçları Hızla Artıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye’de Bireysel Kredi Borçları Hızla Artıyor için ilk yorumu yapabilirsin.