Paslanmaz Çelik Sektöründe Yatırım Çağrısı

Sektör Temsilcileri 1 Milyon Tonluk Tesis İçin 8 Milyar Dolarlık Yatırımın Önemini Vurguluyor

‘Endüstriyel ürünlerden mutfak eşyasına kadar farklı alanlarda kullanılan paslanmaz çelikte dışa bağımlılık önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Sektör temsilcileri, Togg benzeri bir model ile yaklaşık 8 milyar dolarlık bir yatırım yapıldığında 1 milyon tonluk tesis kurulabileceğini vurguluyor.

Paslanmaz Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Aslan Küçükemre’nin Açıklamaları

Aslan Küçükemre, Türkiye’de 1 milyon tonluk talep ve 5 milyar dolarlık ciroya sahip paslanmaz çelik sektörünün gelişime ve ihracata açık olduğunu belirtti. Küçükemre, paslanmaz çelikten üretilen ürünlerde 4-8 kat değer sağlandığını ve artık 1 milyon ton üretim kapasitesine sahip bir tesisin kurulabileceğini ifade etti.

Finansman ve Devlet Desteği Gerekliliği

Küçükemre, sadece özel sektör yatırımlarının yeterli olmadığını belirterek, bu alanda yatırım yapacak kişilere ve devlet desteğine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. 1 milyon tonluk üretim kapasitesine sahip bir tesisin yaklaşık 7-8 milyar dolarlık bir yatırım değerine sahip olduğunu aktardı.

Bankaların Durumu ve Vergi İndirimi Talebi

Küçükemre, Türkiye’nin yıllık ortalama 2-2.5 milyar dolarlık paslanmaz çelik ithal ettiğini belirterek, yüzde 12’ye çıkarılan vergilerin sıfırlanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca üretimde yatırım şartlarının oluşmadığını ve bankaların finansman konusunda kapanık olduğunu dile getirdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Paslanmaz Çelik Sektöründe Yatırım Çağrısı için yorumda bulun

    Paslanmaz Çelik Sektöründe Yatırım Çağrısı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Paslanmaz Çelik Sektöründe Yatırım Çağrısı için ilk yorumu yapabilirsin.