Papa Francis Cinsiyet İdeolojisini Eleştirdi: “Farklılıkları Ortadan Kaldırmak İnsanlığı Hükümsüz Kılmaktır”

Papa Francis, Vatikan’da Cinsiyet İdeolojisini Eleştirdi

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, Vatikan’da düzenlenen antropoloji konferansında cinsiyet ideolojisini eleştirdi. Papa, Monsenyör Filippo Ciampanelli aracılığıyla yaptığı konuşmada, “Günümüzün en çirkin tehlikesi, farklılıkları ortadan kaldıran cinsiyet ideolojisidir.” ifadesini kullandı.

Farklılıkları Ortadan Kaldıran İdeolojiye Karşı Çıkış

Papa Francis, kadın ve erkek arasındaki farklılıkların önemine vurgu yaparak, cinsiyet ideolojisinin insanlığı hükümsüz kıldığını belirtti. Papa, “Farklılıkları ortadan kaldıran, her şeyi aynı kılan, çağımızın bu çirkin ideolojisi üzerine çalışmalar yapılmasını istedim. Farklılıkları ortadan kaldırmak, insanlığı hükümsüz kılmaktır.” şeklinde konuştu.

Sağlık Sorunları Nedeniyle Programlarını İptal Etti

Papa Francis, hafif bir grip geçirdiği gerekçesiyle son bir haftadır bazı programlarını iptal etmişti. 28 Şubat’ta Roma’daki Gemelli Hastanesi’ne giderek bazı tetkikler yaptıran Papa, sağlık durumuyla ilgili önlemler almıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Papa Francis Cinsiyet İdeolojisini Eleştirdi: “Farklılıkları Ortadan Kaldırmak İnsanlığı Hükümsüz Kılmaktır”
  1. Papa Francis Cinsiyet İdeolojisini Eleştirdi: “Farklılıkları Ortadan Kaldırmak İnsanlığı Hükümsüz Kılmaktır” için yorumda bulun

    Papa Francis Cinsiyet İdeolojisini Eleştirdi: “Farklılıkları Ortadan Kaldırmak İnsanlığı Hükümsüz Kılmaktır” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Papa Francis Cinsiyet İdeolojisini Eleştirdi: “Farklılıkları Ortadan Kaldırmak İnsanlığı Hükümsüz Kılmaktır” için ilk yorumu yapabilirsin.