TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması Gençleri Teşvik Ediyor

Yeni Bir Yarışma İle Gençler Bilimsel ve Teknik Çalışmalar Yapmaya Yönlendiriliyor

TEKNOFEST, gençleri insansız araç teknolojilerine yönlendirerek bilimsel ve teknik çalışmalar yapmaya teşvik eden yarışmalar düzenleyen bir organizasyondur. Bu yıl TEKNOFEST, İnsansız Deniz Aracı teknolojisi üzerine odaklanan yepyeni bir yarışma ile gençlere fırsat sunuyor.

Yarışma Detayları

– Yarışma, Milli Savunma Bakanlığı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek.
– Uzaktan kumandalı ve/veya otonom görev icra edebilen deniz araçlarının tasarımı, analizi, üretimi ve geliştirilmesini amaçlamaktadır.
– Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören yükseköğretim öğrencileri (ön lisans, lisans ve lisansüstü) takımlar halinde katılabilecek.
– Takımların en az 3 en fazla 15 kişiden oluşması gerekmektedir.

Ödüller ve Başvuru

– Birincilik ödülü 150 bin TL, ikincilik ödülü 120 bin TL, üçüncülük ödülü ise 100 bin TL olarak belirlenmiştir.
– Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi 15 Mart 2024 olarak açıklanmıştır.

TEKNOFEST’in düzenlediği İnsansız Deniz Aracı Yarışması, gençleri geleceğin teknolojilerinde öne çıkarmak ve özgün araçlar geliştirmelerine öncülük etmek amacıyla önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu yarışma sayesinde gençler, kıyasıya rekabet ederek teknoloji alanındaki yeteneklerini sergileme şansı bulacaklar.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması Gençleri Teşvik Ediyor için yorumda bulun

    TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması Gençleri Teşvik Ediyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak TEKNOFEST İnsansız Deniz Aracı Yarışması Gençleri Teşvik Ediyor için ilk yorumu yapabilirsin.