İsrail Ordusu, Hamas’ın İç Güvenlik Yetkilisini Hedef Aldı

İsrail Ordusu’nun Açıklaması

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Yardım Sağlama Komitesi Başkanı Rıdvan Muhammed Abdullah Rıdvan’a yapılan suikastı, “Hamas’ın iç güvenlik yetkilisi” olduğu iddiasıyla gerçekleştirdiklerini açıkladı. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, hava kuvvetlerinin Gazze’deki birlik ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet arasındaki istihbarat işbirliğiyle Cibaliya bölgesindeki iç güvenlik yetkilisi Muhammed Abdullah Rıdvan’ı öldürdüğü belirtildi.

Öldürülen İsimler

Açıklamada, Rıdvan’ın Hamas’ın askeri kanadına mensup olduğu öne sürülürken, Kassam Tugayları komutanlarından Hamid Ali Ahmed’in de öldürüldüğü ifade edildi. Hamid Ahmed’in, Kassam’da komutanlık yaparken “Cibaliya’daki örgütün (Hamas) iç güvenliğine yönelik operasyonlardan sorumlu olarak çalıştığı” iddia edildi.

Hamas’ın Tepkisi

Hamas tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Filistin sağlık kaynakları ise önceki gün, İsrail’in evine düzenlediği hava saldırısında Yardım Sağlama Komitesi Başkanı ve Cibaliya Nezle Polis Karakolu Amiri Rıdvan Muhammed Abdullah Rıdvan’ın hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail Ordusu, Hamas’ın İç Güvenlik Yetkilisini Hedef Aldı için yorumda bulun

    İsrail Ordusu, Hamas’ın İç Güvenlik Yetkilisini Hedef Aldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail Ordusu, Hamas’ın İç Güvenlik Yetkilisini Hedef Aldı için ilk yorumu yapabilirsin.