Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İddiaları Yalanladı

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lalu Muhammad Iqbal, ülkesinin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) kabulü için İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğine dair çıkan iddiaları yalanladı.

Sözcü Iqbal, İsrail ile İlişkilerin Normalleştirilmeyeceğini Belirtti

Antara News’un haberine göre, Sözcü Iqbal, İsrail basınında yer alan “Endonezya’nın OECD’ye kabul edilmesi için İsrail ile ilişkilerini normalleştireceği” iddiasına karşılık, İsrail’in Gazze’deki “vahşetini sonlandırmadığını” belirterek, böyle bir planlarının olmadığını vurguladı.

Endonezya’nın Tutumu Değişmeyecek

Sözcü Iqbal, Endonezya’nın İsrail-Filistin meselesindeki tutumunun değişmeyeceğini vurgulayarak, ülkenin Filistin’in bağımsızlığını ve iki devletli çözümü desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Iqbal, “Endonezya her zaman tutarlı olacak ve Filistin ulusunun haklarını korumak için ön safhada olacaktır.” dedi.

OECD Üyeliği İçin Müzakereler Başlatılmıştı

Şubat ayında yapılan açıklamada, 38 üye ülkeden oluşan OECD Konseyinin Endonezya ile katılım müzakerelerini başlatma kararı aldığı belirtilmişti. Endonezya’nın OECD’ye katılma talebi, İsrail’in itirazlarına rağmen kabul edilmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek
  1. Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek için yorumda bulun

    Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Endonezya, OECD Üyeliği İçin İsrail ile İlişkilerini Normalleştirmeyecek için ilk yorumu yapabilirsin.