10. Boğaziçi Film Festivali Mendirek Filminin Ekibini Ağırladı

10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alan ve 46. Atlanta Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Mendirek” filmi izleyicilerle buluştu.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Yarışma filmlerinden olan “Mendirek”, İstanbul seyircisiyle bir araya geldi. Cem Demirer’in yönetmenliğini üstlendiği filmin gösterimi, 23 Ekim Pazar günü Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşti. Gösterim sonrası düzenlenen söyleşiye filmin yönetmeni Cem Demirer ve sanat yönetmeni Berke Öksüzoğlu katıldı. Söyleşinin moderatörlüğünü ise akademisyen ve sinema yazarı Murat Tırpan yaptı.

Boğaziçi Film Festivali’nde Akli Film tarafından verilecek “En İyi İlk Film Ödülü” için de yarışan filme ilgi yoğundu. İlk sözü filmin yönetmeni Cem Demirer aldı. Demirer, filmin nasıl ortaya çıktığı sorusuna her şeyin Bozcaada’da başladığı, tanıdığı ve dinamiklerini bildiği bir yer olarak hikâyeyi etkilediği yönünde cevap verdi. “Adanın izole yapısı da psikolojik bir gerilime döndürdü. Karakterin oraya ve kendi içine hapsolmuşluğu etkiliydi.” diyen Demirer, filmin çekimlerinin de oldukça uzun sürdüğünü dile getirdi. Çektikleri sualtı sahnelerinin tamamını kullandıklarını belirten yönetmen, mekân ve karakterlerin psikolojik uyumu konusunda “Deniz zaten bir bilinmezlikle; organik olarak bir boğulma ve karanlıkla geliyor.” ifadelerini kullandı.

Filmin sanat yönetmeni Berke Öksüzoğlu ise filmdeki erkek dünyasını kurarken nasıl çalıştığı sorusunu, “Senaryoyu okuduktan sonra Bozcaada’ya gidip incelemeliyiz dedim. Filmde gördüğümüz ile adadaki çok da farklı değil aslında. Bu noktada benim işim, olan gerçekliği parlatıp kadraja uyarlamaktı.” şeklinde cevapladı.

Cem Demirer’in yönetmenliğini üstlendiği “Mendirek” filmi, adada yaşayan iki balıkçı kuzenin yüzleşemedikleri karakterlerini, saklanan bir sırrı ve kuzenlerden birinin giderek paranoyak bir hal almasını konu alıyor.

Festival Biletleri Mobilet’te!

10. Boğaziçi Film Festivali’nin film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Festival biletleri 30 TL, belgesel ve kısa film gösterimleri ise 20 TL olmak üzere mobilet üzerinden satışa sunuluyor. Ayrıca biletler, festival süresince Atlas 1948 Sineması ve Kadıköy Sineması gişelerinden de alınabilecek.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, VakıfBank’ın Ana Sponsorluğu, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek “10. Boğaziçi Film Festivali” ile ilgili tüm gelişmelere ve festivale dair güncel haberlere bogazicifilmfestivali ve festivalin resmî sosyal medya hesapları üzerinden erişilebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. 10. Boğaziçi Film Festivali Mendirek Filminin Ekibini Ağırladı için yorumda bulun

    10. Boğaziçi Film Festivali Mendirek Filminin Ekibini Ağırladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 10. Boğaziçi Film Festivali Mendirek Filminin Ekibini Ağırladı için ilk yorumu yapabilirsin.