Üniversite Öğrencileri, Uzaktan Eğitimle Öğrencilere Destek Veriyor

MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı, “DERSDEM BİREBİR” Projesini Açıkladı

Eğitim fakültelerinden oluşan 532 gönüllü üniversite öğrencisi sayısı artırılarak, akademik destek taleplerini karşılamak amacıyla uzaktan eğitimle ders çalıştırma projesi hayata geçirildi. MEF Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özcan, “Okulda Üniversite Kulübü” olarak 2014 yılından bu yana yürütülen “DERSDEM BİREBİR” projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Özcan, daha önce ABD’de benzer bir çalışma yaptığını ve Türkiye’ye döndükten sonra da bu projeyi hayata geçirdiğini belirtti.

İşbirliği Protokolleri İle Türkiye Genelinde Yayılıyor

MEF Üniversitesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarına başladığını ifade eden Özcan, proje kapsamında başlangıçta eğitim fakültesi öğrencilerinin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz birebir ders verdiğini söyledi. Ancak COVID-19 salgını nedeniyle eğitimlerin online ortama taşındığını ve Türkiye’nin farklı illerinden de taleplerin geldiğini belirtti. Özcan, İstanbul dışında da projeyi uygulamaya başladıklarını ve MEF Üniversitesi ile 12 ilin milli eğitim müdürlükleri ve valilikleri arasında işbirliği protokolleri imzalayarak çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı.

Çeşitli Fakültelerden Öğrenciler Programa Dahil Oldu

Öğrencilerin taleplerine yetişmek için diğer üniversitelerden de gönüllü öğrencilerin projeye dahil olduğunu belirten Özcan, başlangıçta eğitim fakültelerindeki öğrencilerle başladıklarını, ancak daha sonra tıp, mühendislik, hukuk, mimarlık gibi farklı fakültelerden öğrencilerin de programa dahil olduğunu söyledi.

Deprem Bölgelerindeki Öğrencilere Özel Destek

6 Şubat depremlerinin ardından felaketin etkilediği bölgeleri de projeye dahil ettiklerini belirten Özcan, deprem bölgesindeki öğrencilere öncelik tanıdıklarını ve hizmet alanlarını genişlettiklerini söyledi. Geçen yıl, deprem bölgelerindeki 44 üniversiteden 532 gönüllü öğrencinin ilk, ortaokul ve lise öğrencilere 4 bin 352 saat ders verdiğini belirtti. Özcan, ayrıca bazı okullara eğitim paketleri gönderdiklerini de ekledi.

Projeye Gönüllü Olmak İsteyenler Başvurabilir

Özcan, projeye gönüllü olmak isteyenlerin MEF “Okulda Üniversite Kulübü” sitesinden başvuru yapabileceklerini belirtti. Amacın, Türkiye genelindeki tüm çocuklara akademik desteği ulaştırmak olduğunu ve bu projenin yaygınlaşmasını hedeflediklerini vurguladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Üniversite Öğrencileri, Uzaktan Eğitimle Öğrencilere Destek Veriyor için yorumda bulun

    Üniversite Öğrencileri, Uzaktan Eğitimle Öğrencilere Destek Veriyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Üniversite Öğrencileri, Uzaktan Eğitimle Öğrencilere Destek Veriyor için ilk yorumu yapabilirsin.