MEB Bakanı Tekin, Öğretmenlerle Buluştu ve Deprem Sonrası Faaliyetleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Öğretmenler Odası Buluşmaları Programı ile Öğretmenlerle Bir Araya Gelen Bakan Tekin

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen “Öğretmenler Odası Buluşmaları” programı kapsamında, Bakan Tekin her ayın ilk hafta sonunda farklı illerdeki öğretmenlerle bir araya geliyor. Son olarak İstanbul ve Ankara’da iki defa olmak üzere Eskişehir, Konya, Kastamonu ve Sivas’ta da öğretmenlerle buluşan Tekin, Ankara’daki buluşmada da öğretmenleri kabul etti.

Deprem Bölgesindeki Öğrenci ve Öğretmenlere Destek Çalışmaları

Bakan Tekin, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak, depremin yıkıcı etkilerini yaşayan bölgedeki öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için bakanlık olarak faaliyetler yürüttüklerini belirtti. Arama kurtarma, bakım ve onarım, okulların eğitim öğretime hazırlanması, psikososyal destek gibi birçok çalışma yapıldığını aktaran Tekin, deprem bölgesindeki eğitim süreçlerini yürütmek için tam bir seferberlik halinde çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Müfredat Değişikliği Hakkında Açıklama

Bakan Tekin, bakanlığın önemli bir çalışması olan müfredat değişikliğini yakın zamanda kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu. Müfredatın hızla değişen dünya koşulları ve güncel gelişmeler göz önünde bulundurularak devamlı güncellenmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, ana paradigmadan başlayarak yerel değerlerin ve referansların ışığında oluşturulan bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmaların tamamlandığını belirtti. Yeni müfredatın yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Bakan Tekin’in buluşmasına katılan öğretmenler, eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini aktarma fırsatı buldular.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • MEB Bakanı Tekin, Öğretmenlerle Buluştu ve Deprem Sonrası Faaliyetleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu
  1. MEB Bakanı Tekin, Öğretmenlerle Buluştu ve Deprem Sonrası Faaliyetleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu için yorumda bulun

    MEB Bakanı Tekin, Öğretmenlerle Buluştu ve Deprem Sonrası Faaliyetleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak MEB Bakanı Tekin, Öğretmenlerle Buluştu ve Deprem Sonrası Faaliyetleri Hakkında Açıklamalarda Bulundu için ilk yorumu yapabilirsin.