Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişem”

İspanya Parlamentosu’nda Endişe Dolu Görüşme

İspanya’nın Caceres kentindeki Extremadura özerk yönetim parlamentosunda gerçekleşen toplantıda, milletvekilleriyle bir araya gelen Marti, İsrail’in Refah’a yönelik tehditlerinin en büyük endişesi olduğunu dile getirdi.

Refah’ta Yaşam Koşulları ve İnsani Kriz

Marti, Refah’taki çadırlardaki yaşam koşullarının sağlıksız olduğunu vurgulayarak, İsrail’in su kesintisi yapması ve kirli suyun kullanılması nedeniyle 300 binden fazla kişinin farklı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Marti, “Şu an için bir ateşkes öngörülmüyor ve Gazze tamamen insani yardımlara bağlı durumda. Bu büyük yıkımın altında çocukların başta olmak üzere hastanelerde ölümlerin arttığı gerçeği yatıyor.” ifadelerini kullandı.

UNRWA ve Mağduriyetler

Marti, bölgedeki UNRWA tesislerinde yaklaşık 1 milyon kişinin barındırıldığını ve çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu belirtti. Marti, “Dünyada en çok çocuk mağdurun olduğu bir savaşla karşı karşıyayız. Şimdiye kadar 14 bin 500 çocuğun öldüğü bu krizde, 600 gazeteci ve sivil toplum kuruluşu gönüllüsünün de hayatını kaybettiğini görmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişem” için yorumda bulun

    Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişem” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Marti: “İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri En Büyük Endişem” için ilk yorumu yapabilirsin.