Kemalpaşa’da kiraz ve yaş meyve sebze ihracatına inspektör desteği

Türkiye’nin kiraz başta olmak üzere taze meyve sebze üretiminde lider ilçelerinden Kemalpaşa’da faaliyet gösteren ihracatçıların işlemlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İnspektör görevlendirildi.

Öncesinde Kemalpaşa’daki ihracatçıların İnspektör talepleri İzmir’den karşılanıyordu.

İhracatçı firmalardan gelen talebi Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen ile paylaştıklarını dile getiren Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, taleplerinin olumlu karşılanarak kısa sürede hayata geçirildiğini dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen ve İzmir Zirai Karantina Müdürü Murat Çarkçı’ya teşekkür eden Uçak, “Artık Kemalpaşalı ihracatçıların İnspektör talepleri, İzmir yerine Kemalpaşa’dan karşılanacak; böylece Bitki Sağlığı sertifikaları hızlıca düzenlenerek zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak. Pandemi sürecinde de Kamu yöneticilerimizden taze meyve sebze üretimi ve ihracatının kesintiye uğramadan sürmesi için büyük destekler gördük. Bu sayede 2020 yılında ihracatımızı yüzde 17’lik artışla 1 milyar 40 milyon dolara yükselttik. 2021 yılı için belirlediğimiz 1,2 milyar dolarlık ihracat hedefine gi

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Kemalpaşa’da kiraz ve yaş meyve sebze ihracatına inspektör desteği için yorumda bulun

    Kemalpaşa’da kiraz ve yaş meyve sebze ihracatına inspektör desteği için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kemalpaşa’da kiraz ve yaş meyve sebze ihracatına inspektör desteği için ilk yorumu yapabilirsin.