İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı

Sunak’ın Açıklamaları

İngiltere Başbakanı Sunak, sosyal medya platformu X üzerinden İran’ın İsrail’e hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, bu durumu “tehlikeli ve gereksiz tırmanış” olarak nitelendirerek kınadığını belirtti.

Uluslararası Koordinasyon ve İngiltere’nin Rolü

Sunak, ülkesinin İran’ın saldırısını engellemek amacıyla uluslararası koordinasyon çabasına katıldığını ve bu sayede füzelerin neredeyse tamamının engellendiğini vurguladı. İngiltere’nin RAF’ın bölgeye ilave uçaklar gönderdiğini doğrulayarak, İran saldırı uçağlarını düşürdüklerini belirtti.

İngiltere’nin Soğukkanlılık ve İşbirliği Vurgusu

Sunak, halihazırda soğukkanlılık gerektiğini vurgulayarak, ülkesinin durumu yatıştırmak için müttefikleriyle çalışacağını kaydetti. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps ise RAF’a ait ilave jetlerin Orta Doğu’ya konuşlandırıldığını açıklamıştı.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail, 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından İran’ın saldırılarına karşılık vermeye hazır olduğunu belirtmişti. Dün İran, İsrail’e yaptığı hava saldırısında kamikaze insansız hava araçları ve füzeler kullandığını açıklamış, İsrail ise saldırıların çoğunun önlendiğini ancak bir askeri üsse füze isabet ettiğini duyurmuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı
  1. İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı için yorumda bulun

    İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Yaptığı Hava Saldırısını Kınadı için ilk yorumu yapabilirsin.