Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesini Övdü

Hamas, Erdoğan’ın Mücadele Tutumunu Takdir Etti

Hamas, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin halkını özgürlükleri ve topraklarını kurtarmak amacıyla verdiği mücadeleyi savunmasıyla övgü aldı.

Kuvâyi Milliye Benzetmesi

Erdoğan’ın AKP TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasından kısa bir süre sonra Hamas, yazılı açıklama yaparak, “Kardeş Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin halkına, özgürlük ve topraklarını kurtarma amacıyla verdiği mücadelesindeki tutumlarını çok değerli görüyoruz” ifadelerini kullandı. Hamas, “Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur” sözlerini takdirle karşıladığını belirtti.

Cesur Bir Ses

Hamas’ın açıklamasında, Erdoğan’ın cesur açıklamalarının ve onurlu duruşlarının kardeş Türk halkının tarihi ve özgün konumunu somutlaştırdığı vurgulandı. Ayrıca, Gaza Şeridi’ndeki insanlara verdiği destek ve halkın özgürlüğü için mücadelesinde cesur bir ses olması takdirle karşılandı.

Erdoğan, AKP’nin grup toplantısında “Milli Mücadele sırasında Türkiye’deki Kuvayi Milliye ne ise Hamas da işte aynen odur. Bunu söylemenin de bir bedeli olduğunun elbette farkındayız” demişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesini Övdü için yorumda bulun

    Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesini Övdü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hamas, Erdoğan’ın Filistin Mücadelesini Övdü için ilk yorumu yapabilirsin.