ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan Gazze Açıklaması

Sullivan: Refah’a Kara İşgal Doğru Değil

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Beyaz Saray’daki basın brifinginde Gazze gündemini ve ABD’nin Refah ile ilgili tutumunu değerlendirdi. Sullivan, ABD yönetimi olarak Refah’a yönelik kara işgalin doğru olmadığına inandıklarını belirterek, “Refah’ta Hamas’ın peşinden gitmenin daha doğru yolları var.” dedi.

İsrail ile Alternatif Planlar Görüşüldü

Sullivan, ABD’nin İsrail’e alternatif yollar sunduklarını ve geçen hafta gerçekleştirilen görüşmelerde bu konuları ele aldıklarını açıkladı. İsrail heyetinin Washington’a gelmesini beklediklerini belirten Sullivan, “Söz konusu görüşmelerin somut çıktılar üreteceğine inanıyoruz.”

Sullivan: İnsani Yardım Artmalı

Gazze’deki durumun vahim olduğunu vurgulayan Sullivan, İsrail’in bölgeye daha fazla insani yardım tırının girişine izin vermesini memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. “Gerçekten de orada insani bir krizin olduğu bu zamanda insani yardımların artması önemli.”

Refah Gazze’nin Güneyinde Bulunuyor

Yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah Gazze’nin güneyinde Mısır sınırında yer alıyor. İsrail’in saldırıları sonucu 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon kişinin yerinden olduğu biliniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan Gazze Açıklaması için yorumda bulun

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan Gazze Açıklaması için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan’dan Gazze Açıklaması için ilk yorumu yapabilirsin.