Siyasetin Doyeni Ali Naili Erdem’in 98. Yaş Günü

Ali Naili Erdem Kimdir?

Ali Naili Erdem, Türk siyasetinin önemli isimlerinden biridir. 98 yaşına giren Erdem, günlerini okuyarak, yazarak ve ülke sorunlarıyla ilgilenerek geçirmektedir.

Siyasi Kariyeri

Erdem, siyasi hayatına 1946 seçimlerinde Demokrat Parti’ye oy vererek başlamıştır. Ardından 1961’den 1980 darbesine kadar milletvekilliği yapmış, çeşitli bakanlıklarda ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Siyasetten hiç kopmayan Erdem, 31 Mart seçimlerine de katılmış ve seçim sonuçlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunmuştur.

Önemli Mesajlar

Erdem, günümüz siyasi atmosferine dair şu önemli mesajları vermiştir:

  • CHP’nin Bütünleştirici Rolü: CHP’nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dahil olmak üzere partiyi halkla ciddi bir biçimde bütünleştirdiğini ve insanların hak ve özgürlüklerine saygı gösteren bir Türkiye Cumhuriyeti’ni var etme konusunda kararlı olduğunu belirtmiştir.
  • Eğitim ve İlim: Eğitimin amacının saptırıldığını ve ilmin önemine vurgu yaparak, düşüncenin önemini vurgulamıştır. Çocukların hür akla sahip büyümesi gerektiğini ve ilmin insanlık için kullanılması gerektiğini savunmuştur.
  • Tarikatlar ve İlim: Son 20 yıldır yapılanların yanlış olduğunu belirterek, ilimden vazgeçmemek gerektiğini ve ilmin insanlık için kullanılması gerektiğini vurgulamıştır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Siyasetin Doyeni Ali Naili Erdem’in 98. Yaş Günü için yorumda bulun

    Siyasetin Doyeni Ali Naili Erdem’in 98. Yaş Günü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Siyasetin Doyeni Ali Naili Erdem’in 98. Yaş Günü için ilk yorumu yapabilirsin.