Gelir İdaresi 2022 Gelir Vergisi Beyan Dönemi Raporu

1,8 Milyon Mükellef Beyan Verdi

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, geçen yıl elde edilen gelirlere ilişkin 1 Mart’ta başlayan gelir vergisi beyan dönemi 5 Nisan’da sona erdi. Bu dönemde kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1 milyon 811 bin mükellef beyanname verdi. Beyannamelerle 399,2 milyar lira matrah ve 126,9 milyar lira vergi beyan edildi.

Teşekkür Mesajı 2,6 Milyon Mükellefe Gönderildi

Gelir İdaresi, kira ve ücret gibi gelirleri için beyanname veren 1,8 milyon mükellefin yanı sıra ticari, zirai ya da serbest meslek kazancı açısından bildirimde bulunan 2,6 milyon mükellefe SMS göndererek, beyannamelerini zamanında verdiği için teşekkür etti.

Vergi Dairesine Bildirilecekler

Beyan döneminin sona ermesinin ardından kira, ücret ve değer artış kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 362 bin mükellef belirlendi. Başkanlık, söz konusu mükelleflerin vergi dairelerine bildirilmesine ilişkin çalışmalara başladı. Vergi dairelerine bildirilmeden önce pişmanlıkla bildirim yapma imkanı bulunan mükellefler, vergi cezası kesilmeden vergilerini ödeyebilecekler.

Beyannameler Hazır Beyan Sistemi ile Verilebiliyor

Beyannameler Hazır Beyan Sistemi üzerinden verilebiliyor ve vergi yine bu sistem üzerinden banka kartı ya da kredi kartı ile çevrim içi ödenebiliyor. Vergi dairesinin yazısı üzerine beyanname verilmesi durumunda ise vergiler cezalı kesiliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Gelir İdaresi 2022 Gelir Vergisi Beyan Dönemi Raporu için yorumda bulun

    Gelir İdaresi 2022 Gelir Vergisi Beyan Dönemi Raporu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Gelir İdaresi 2022 Gelir Vergisi Beyan Dönemi Raporu için ilk yorumu yapabilirsin.