Türk İklimlendirme Sektörü’nden Kanada’ya İhracat Köprüsü

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 1-3 Haziran 2021 tarihleri arasında Kanada’ya düzenlediği dijital ticari heyet organizasyonunu toplam 154 görüşme ile tamamladı. Türkiye’den 17 firmanın katıldığı organizasyona Kanada’dan toplam 33 firma iştirak etti.

Kanada dijital ticari heyet organizasyonu, 31 Mayıs 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Toronto Ticaret Ataşesi Mehmet Ekizoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Ottava Ticaret Baş Müşaviri M. Hakan Akgün, İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şanal, İSİB Denetim Kurulu Üyesi ve Heyet Başkanı Cem Savcı ile heyet katılımcısı firmaların temsilcilerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı ile açıldı.

Zoom programı üzerinden Kanada’da yerleşik İklimlendirme Sektöründen (HVAC Sektörü) ithalatçı, inşaat ve taahhüt hizmetleri ve danışmanlık firmalarından 33 firma yetkilisi ile yapılan görüşmelerde Türk firmaları toplam 154 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Kanada dijital ticari heyet organizasyonuna ülkelerarası saat farkı ve pandemi sürecinin zorluklarını da bilerek çok detaylı bir şekilde hazırlandıklarını ifade eden İSİB Denetim Kurulu Üyesi ve Heyet Başkanı Cem Savcı şunları söyledi: “Kanada pazarı, İklimlendirme Sektörümüz açısından ticaret hacmimizi artırmak istediğimiz pazarlardan bir tanesi. Her ne kadar ilgili pazar hem sertifikasyon farklılığı hem de Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’e ithalat anlamında çok bağımlı olsa da Kanada’ya geçen yıl 10 milyon USD’yi aşan bir ihracat gerçekleştirdik. Kanada’ya yaptığımız dijital ticari organizasyonunda pandemiden dolayı firmaların kapalı olması ilgililere ulaşma ve toplantı yapma konusunda bizlere zorluklar getirdi. Tüm bu handikaplara rağmen Kanada’da rekabetin içinde büyüyeceğimize ve gelişeceğimize inanıyoruz. Dijital heyet organizasyonumuza katılan üye firmalarımız bu görüşmelerde ihracata dönüşecek birçok bağlantı gerçekleştirdi. Pazarlama ve iletişim faaliyetlerimize bu organizasyon sonrasında da hızlı ve etkin bir şekilde devam edeceğiz. Hedef pazarlara ulaşmak konusunda ihracatçılarımıza desteğimiz artarak devam edecek.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türk İklimlendirme Sektörü’nden Kanada’ya İhracat Köprüsü için yorumda bulun

    Türk İklimlendirme Sektörü’nden Kanada’ya İhracat Köprüsü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türk İklimlendirme Sektörü’nden Kanada’ya İhracat Köprüsü için ilk yorumu yapabilirsin.