Merkez Bankası Faiz Artışı Sonrası İhtiyaç Kredilerinde Talep Devam Ediyor

Merkez Bankası Politika Faizi Yüzde 50’ye Çıktı

2024’ün 1. çeyreğinde Merkez Bankası politika faizini 7.5 puan artırarak yüzde 50’ye çıkardı. Bu kararın ardından kredi faizlerinde yükseliş yaşandı.

İhtiyaç Kredilerinde Faiz Oranları Uçtu

Merkez Bankası’nın faiz artışının etkisiyle ihtiyaç kredilerinde ortalama faiz 24.4 puan artarak yüzde 86.2’ye yükseldi. Ancak bu artışa rağmen ihtiyaç kredilerine olan talep devam ediyor.

Bankaların Kullandırdığı Kredi Hacmi Arttı

Bankacılık sektörünün kullandırdığı ihtiyaç kredisi hacmi, 979 milyar 592 milyon liradan mart sonu itibarıyla 1 trilyon 86 milyar liraya yükseldi. Bu dönemde ihtiyaç kredilerinde 106 milyar liralık bir artış gözlendi.

Faiz Oranları Değişti

En düşük ihtiyaç kredisi faizi yüzde 3.89’a yükselirken, en yüksek ihtiyaç kredisi faizi ise yüzde 6.99’a çıktı. Yıllık maliyetin yüzde 86.8’den yüzde 186.58’e kadar çıkabildiği belirtiliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası Faiz Artışı Sonrası İhtiyaç Kredilerinde Talep Devam Ediyor
  1. Merkez Bankası Faiz Artışı Sonrası İhtiyaç Kredilerinde Talep Devam Ediyor için yorumda bulun

    Merkez Bankası Faiz Artışı Sonrası İhtiyaç Kredilerinde Talep Devam Ediyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Merkez Bankası Faiz Artışı Sonrası İhtiyaç Kredilerinde Talep Devam Ediyor için ilk yorumu yapabilirsin.