Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları ve Emeklilerin Durumu

Erdoğan, Emeklilerin Zor Durumunu Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, aylık 10 bin lirayla geçim savaşı veren milyonlarca emeklinin maaşlarının yetersiz olduğunu kabul etti. Ancak, bütçede yeterli kaynak olmadığını belirterek seyyanen zam yapma planlarını şimdilik rafa kaldırdı.

Emeklilerin Talepleri ve Bütçe Gerçekleri

Emekliler, gıda masraflarını dahi karşılayamaz hale gelmiş durumda ve zam talepleri karşılanamıyor. Bütçede para olmadığı ifade edilirken, Suriyelilere, Afganlara, zenginlere ve işverenlere trilyonlarca lira aktarıldığına dikkat çekiliyor.

Emekliler, seyyanen zam taleplerini karşılanmaması halinde sandıkta iktidardan bunun hesabını soracaklarını dile getiriyorlar.

Bütçeden Yapılan Harcamalar

Bu yıl bütçeden faize 675 milyar lira harcanırken, gelecek yıl bu rakamın 1 trilyon 254 milyar lirayı bulacağı belirtiliyor. Bu miktar, bütün emeklilere 7 bin lira zam yapılabilecek ek yükü karşılayacak kadar büyük.

Bununla birlikte, bütçeden projelere 162 milyar lira, kiralanan uçaklara 5.6 milyar lira, derneklere 1.9 milyar lira gibi yüksek rakamlar aktarılıyor. Diyanet’e ise 92 milyar lira kaynak ayrıldığı biliniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları ve Emeklilerin Durumu için yorumda bulun

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları ve Emeklilerin Durumu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları ve Emeklilerin Durumu için ilk yorumu yapabilirsin.