Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada yürütmenin durdurulması istemi “reddedildi”

Mezitli Sanayi Sitesi Başkanı Bünyamin Önel’in, “Mersin’e nefes aldıracak ve istihdam sorununa çözüm getirecek” dediği Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada ‘yürütmenin durdurulması istemi’ reddedildi. Geçtiğimiz ay Sanayi Sitesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşanmış ve Mezitli Davultepe Mahallesi sınırları içinde yapılacak olan Sanayi Sitesi Projesine karşı dava açılmıştı.
Dikkat çeken ve akıllarda soru işareti yaratan durum ise, davayı açanların daha önce projeyi desteklemek için pasta kesmesi ve aynı fotoğraf karesinde poz vererek sonrasında projenin karşısında duran kişilerden oluşmasıydı. Ve bunun üzerine yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti’nin eski Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin’in kızı Kübra Erşahin tarafından açılan dava reddedildi.
Mahkeme Kararı’nda şu ifadeler yer aldı:
“Karar veren Danıştay Altıncı Dairesince, Tetkik Hakiminin açıklamaları dinlendikten sonra 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27. Maddesi uyarınca dosyadaki belgeler incelendikten sonra işin gereği görüşüldü:
Uyuşmazlığın niteliğine ve davanın durumuna göre, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 27. Maddesinde öngörülen koşulların bulunmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine, 2577 sayılı Kanunun 20/A maddesinin 2. Fıkrasının (e) bendi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere, 22/04/2021 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.”
Kararın ardından Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı davayı açan avukat, sosyal medyadan hakarete varan sözler sarf ederek çeşitli suçlamalarda bulundu. Ancak ortaya çıkan belgeler, projeye 2006 yılında onay veren ve imzası bulunan AK Parti eski Davultepe Belediye Başkanı Ahmet Erşahin’in kızı Kübra Erşahin’i yalanlar şekilde. Zira önce 26/10/2006 tarihinde Sanayi Sitesi projesi için mecliste karar alınmasının arz edilmesi ardından 01/11/2006 tarihinde Mersin Davultepe Belediyesi Meclis Kararı’nda Belediye Başkanı Ahmet Erşahin’in imzası bulunuyor. Belediye Meclis Kararı’nda ise, “Bu karar 5393 sayılı kanunun 23. Maddesi uyarınca Başkanlığımca hukuka aykırı görülmemiştir” ifadeleri yer alıyor.
Şimdi insanların akıllarında olan sorular bir kez daha tekrar ediliyor:
1.Mezitli Sanayi Sitesi’nin 8000 bin kişiye istihdam olacağı bilinirken, bu proje başlarken fotoğraf karesine dahil olurken, projeye karşı çıkmak neden?
2. Pasta beraber kesilmişken, Meclis’te de alınan kararı bilerek buna karşı çıkmak neden?
3. Ahmet Erşahin’in burada ne kadar arazisi var?

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada yürütmenin durdurulması istemi “reddedildi”
  1. Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada yürütmenin durdurulması istemi “reddedildi” için yorumda bulun

    Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada yürütmenin durdurulması istemi “reddedildi” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Küçük Sanayi Sitesi’ne karşı açılan davada yürütmenin durdurulması istemi “reddedildi” için ilk yorumu yapabilirsin.