2020’de yüzde 55 büyüyen Vita, 3 yılda 3 kat büyüyecek

Bitkisel yağ sektörünün Türkiye’deki öncü markası Vita, gelecek dönem büyüme hedeflerini paylaştı. Kısa süre önce Vita Tereyağı Lezzeti ve Vita Kova gurubu ürünlerini pazara sunan Vita, pazar payını büyüterek 3 yıl içinde 3 kat büyümeyi hedefliyor. Şirket yenilenen yüzüyle ihracat pazarlarını da genişleterek 75 ülkeye ulaşacak.

70 yılı aşkın geçmişiyle mutfakların vazgeçilmez lezzeti Vita, 2020 yılında elde ettiği yüzde 55’lik büyüme sonrası gelecek hedeflerini açıkladı. Şirket, yeni ürün ve ürün gruplarıyla birlikte Türkiye pazar payını artırarak, 3 yılda 3 kat büyüyecek.

İhracat pazarlarını genişletecek

Tekirdağ Çorlu fabrikasında yıllık 50 bin tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye’yi geleneksel Vita lezzeti ve onlarca yeni ürünle buluşturan şirket; Ortadoğu ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine gerçekleştirdiği ihracatı da artırarak, yeni pazarlara açılacak. Şirketin hedeflediği yeni pazarlar arasında Afrika ve Güney Amerika ülkeleri yer alıyor.

“Ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye yatırıyoruz”

Büyüme hedefleriyle ilgili açıklamada bulunan Aymar Genel Müdürü Nihat Özyurt, “Köklü geçmişimizle Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinde mutfaklara giriyoruz. Vita lezzet efsanesini Türk tüketicileriyle buluşturmak için yoğun gayret gösteriyor, her geçen gün daha fazla damağa ve mutfağa hitap etmek için yeni ürünler geliştiriyoruz. En sağlıklı ürünler geliştirmek için her yıl ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye yatırıyoruz” dedi.

“Trans yağ, su, katkı maddesi içermiyor”

Tüm yatırımların odağında Vita’nın 3 yılda 3 kat büyüyeceğini ve ihracatta 75 ülkeye ulaşacağını kaydeden Nihat Özyurt, “Ürünlerimizin geleneksel lezzeti ve sektörde birçok ilki gerçekleştirmemizle birlikte büyüme hedeflerimizde bu denli iddialı olabiliyoruz. Bugün piyasada Aymar ve Vita markalarımızla ayçiçek, kanola, mısırözü, zeytinyağı, margarin, baklavalık ve kızartmalık yağ gibi birçok farklı ürünlerimizle yer alıyoruz. Ürünlerimizin hiçbiri trans yağ, su ya da katkı maddesi içermiyor, ürünlerimizi sadece yüzde 100 bitkisel yağlardan doğal yollarla üretiyoruz. Bu özellikleri sayesinde Vita lezzet efsanesi, 70 yılı aşkın süredir mutfaklarımızın baş tacı olmaya devam ediyor. Vita deyince insanların akıllarına çocukluğumuzdaki sofraların lezzetli yemekleri geliyor. Yıllar sonra da bu sofraları hatırlatmak ve bizden sonraki nesillerin de aynı lezzetleri yaşaması için yatırımlarımızı sürdürerek, Vita lezzetini Türk ve dünya mutfaklarıyla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

70 yıldır mutfakların başköşesinde

Günün ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Vita ürünlerinin ambalaj tasarımlarını değiştirdiklerini ifade eden Özyurt, “Ambalaj tasarımlarımızı 70 yıllık geçmişimizden uzaklaşmadan değiştirerek daha modern bir kimliğe kavuşturduk. Tüketicilerimizi farklı Vita lezzetleriyle buluşturmak amacıyla Vita Tereyağı Lezzeti ve Vita Kova ürün gruplarını üretmeye başladık. Geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de tercih edilen ve sevilen bir marka olmak için yeni ürünlerimizle mutfakların başköşesinde yer almaya, sofralarımıza lezzet katmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. 2020’de yüzde 55 büyüyen Vita, 3 yılda 3 kat büyüyecek için yorumda bulun

    2020’de yüzde 55 büyüyen Vita, 3 yılda 3 kat büyüyecek için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 2020’de yüzde 55 büyüyen Vita, 3 yılda 3 kat büyüyecek için ilk yorumu yapabilirsin.