Hazine ve Maliye Bakanı Tasarruf Tedbirlerini Açıkladı

AKP’li Belediyeler İsrafa Devam Ediyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında kamudaki araç sayısının azaltılacağını ve üst düzey bürokrasideki bazı pozisyonlarda makam aracı uygulamasının sona ereceğini duyurdu. Ancak AKP’li belediyeler israfa devam ediyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde Araç Kiralamaları Gündemde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde başkanlığını Fatma Şahin’in yaptığı belediye, VIP minibüs ve üst segment sedan araçlar ile tam zırhlı SUV araçlarla gündeme geldi. Belediyenin iştiraklerinden Gazi Danışmanlık Müşavirlik Şirketi, 23 araç kiraladı ve bu araçlar için 11 aylık kira bedeli 7 milyon 131 bin 25 lira olarak açıklandı.

Araçları kiralayan firmanın sahibi Memik Yılmaz, AKP’den Oğuzeli Belediye Başkan Aday Adayı olan bir isim olarak dikkat çekiyor. Yılmaz’ın şirketi, daha önce de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ve iştiraklerinin araç kiralama ihalelerine girmiş ve söz konusu araçları sağlamıştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2 Ekim 2023’te 47 milyon 292 bin 405 TL’lik araç kiralama ihalesi ile 2020 yılındaki 31 milyon 943 bin TL’lik araç kiralama ihalelerinin de Yılda Özel Eğitim Şirketi’ne verilmiş olduğu belirtiliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Hazine ve Maliye Bakanı Tasarruf Tedbirlerini Açıkladı için yorumda bulun

    Hazine ve Maliye Bakanı Tasarruf Tedbirlerini Açıkladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hazine ve Maliye Bakanı Tasarruf Tedbirlerini Açıkladı için ilk yorumu yapabilirsin.