Garanti Koza İnşaat İflası Sonrası Tapu Dağıtımı Başladı

Mağdurların Tapularına Kavuşması Süreci

Garanti Koza İnşaat AŞ’nin iflasının ardından yaşanan hukuki süreç, mağdurların tapularına kavuşmaya başladı. Akbank ile yaşanan ipotek krizinin çözülmesiyle İstanbul Esenyurt’taki Kozapark Projesi’nde 3.500 tapudan 1.500’ü sahiplerine verildi.

‘TÜRKİYE’DE BİR İLK’ Ateşoğlu & Baskın Hukuk Bürosu’ndan Açıklama

Ateşoğlu & Baskın Hukuk Bürosu Genel Müdürü Uğur Berk Baykal, şirketin Akbank ile yaptığı kredi anlaşmasının ardından yaşanan iflas sürecine değindi. Baykal, “İpotek krizi çözüldü, 3 bin kişinin mağduriyeti bitti” ifadelerini kullanarak, Kozapark projesindeki tapuların müşterilere verilmesinin önemine vurgu yaptı.

Proje Detayları ve Önemli Rakamlar

Baykal, projedeki müşteri tapularından 1.500’ünün verildiğini ve kalan 2.000 tapunun da dağıtılacağını belirtti. İflas sürecinde tapu veren bir firmanın Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Baykal, projenin toplam değerinin 40 milyar TL olduğunu kaydetti.

Akkoza Projesindeki Durum

Garanti Koza’nın Kozapark projesinde tapularına kavuşan mağdurların yanı sıra, Akkoza projesinde hukuki sürecin devam ettiği bilgisi verildi. Baykal, Burgan Bank ile yapılan kredi anlaşmasının ardından yaşanan süreç nedeniyle, tapulardaki ipotek sebebiyle 380 Akkoza müşterisinin mağdur olduğunu açıkladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Garanti Koza İnşaat İflası Sonrası Tapu Dağıtımı Başladı için yorumda bulun

    Garanti Koza İnşaat İflası Sonrası Tapu Dağıtımı Başladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Garanti Koza İnşaat İflası Sonrası Tapu Dağıtımı Başladı için ilk yorumu yapabilirsin.