Altın Vize Uygulaması İspanya’da Son Bulabilir

Sanchez, Bakanlar Kurulu’nda Önemli Kararın Sinyalini Verdi

İspanya Başbakanı Sanchez, Sevilla kentinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 9 Nisan’da gerçekleştirilecek haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında Altın Vize uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.

Altın Vize Kaldırılmasının Arkasındaki Sebep

Altın Vize uygulamasının kaldırılmasının sebebi, ülkede hızla artan konut fiyatlarını kontrol altına almayı amaçlayan İspanya hükümetinin aldığı tedbirler arasında yer alıyor. Sanchez, konutun spekülatif bir iş değil, bir hak olduğunu güvence altına almak için gerekli adımların atılacağını vurguladı.

Altın Vize Uygulaması Nedir?

2013 yılında sağ görüşlü Halk Partisi (PP) tarafından başlatılan Altın Vize uygulaması, yabancı yatırımcılara kolay oturma izni alma imkanı tanıyor. En az 1 milyon euroluk katılım ile İspanyol şirketlerinin hisselerine yatırım yapma, İspanya’da banka hesabında en az 1 milyon euro tutma, iş kurma veya en az 500 bin euroluk gayrimenkul satın alma karşılığında bu vizeye başvurulabiliyor.

Yabancı Yatırımcıların Profili

Altın Vize uygulamasından faydalananların yüzde 96’sı gayrimenkul alımıyla bu hakkı elde ederken, en çok başvuru yapan ülkeler arasında Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela bulunuyor. İspanya ekonomisine katkı sağlayan bu uygulamanın kaldırılması, ülkedeki konut piyasasında önemli değişikliklere yol açabilir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Altın Vize Uygulaması İspanya’da Son Bulabilir için yorumda bulun

    Altın Vize Uygulaması İspanya’da Son Bulabilir için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Altın Vize Uygulaması İspanya’da Son Bulabilir için ilk yorumu yapabilirsin.