Uraloğlu: PTT’nin Ulusal Elektronik Tebligat Hizmeti 5 Yıldır Başarıyla Sürüyor

UETS ile 5 Yılda 126 Bin 990 Ağacın Korunmasına Katkı Sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, PTT AŞ’nin Ulusal Elektronik Tebligat hizmetinin yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlar, tüzel kişiler ve kamu kurumlarına hızlı ve güvenli bir şekilde sunulduğunu belirtti. Uraloğlu, elektronik tebligatlar sayesinde zaman, işgücü ve maliyet açısından tasarruf sağlandığını vurguladı.

213 Milyon Elektronik Tebligatla 7 Milyar 136 Milyon TL Kamu Tasarrufu Sağlandı

Bakan Uraloğlu, UETS aracılığıyla gönderilen 213 milyon elektronik tebligatın, fiziksel olarak iletilen tebligat ücretinden 7 milyar 136 milyon 589 bin TL kamu tasarrufu sağladığını ifade etti. Ayrıca, iş gücü, kâğıt, toner, elektrik, araç, yakıt gibi unsurların da göz önünde bulundurulduğunda bu tasarruf miktarının daha da arttığını belirtti.

UETS Mobil Uygulamasıyla Kolay Erişim ve Arşivleme İmkanı

Bakan Uraloğlu, UETS mobil uygulamasının hizmete girmesiyle elektronik tebligatların kolaylıkla betwild twitter görüntülenebildiğini ve arşivlenebildiğini açıkladı. Vatandaşların mobil uygulama üzerinden anında yeni tebligatlar hakkında bildirim alabildiğini belirtti.

Ücretsiz Erişim: Dünyanın Her Yerinden UETS Hesaplarına Ulaşım

2024 yılında devreye alınan yeni sistemle, kullanıcıların e-Devlet hesapları üzerinden “iki aşamalı giriş yöntemi” ile kimlik doğrulamasını yaparak online olarak dünyanın her yerinden UETS hesaplarına erişebildiğini belirten Uraloğlu, sistemin en üst düzeyde güvenlikli olduğunu vurguladı. Elektronik imza ve mobil imza ile de UETS başvurusu yapılabileceğini aktardı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Uraloğlu: PTT’nin Ulusal Elektronik Tebligat Hizmeti 5 Yıldır Başarıyla Sürüyor
  1. Uraloğlu: PTT’nin Ulusal Elektronik Tebligat Hizmeti 5 Yıldır Başarıyla Sürüyor için yorumda bulun

    Uraloğlu: PTT’nin Ulusal Elektronik Tebligat Hizmeti 5 Yıldır Başarıyla Sürüyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Uraloğlu: PTT’nin Ulusal Elektronik Tebligat Hizmeti 5 Yıldır Başarıyla Sürüyor için ilk yorumu yapabilirsin.