TKP ve Küba dostlarından ABD Büyükelçiliği önünde eylem

Türkiye Komünist Partisi ve José Martí Küba Dostluk Derneği’nin çağrısıyla Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Küba dostları, ABD’nin Küba’ya yönelik yeni provokasyonunu protesto etti.

“Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “Kahrolsun abluka, yaşasın Küba”, “Cuba si, yankee no” sloganlarının atıldığı eylem, ABD Büyükelçiliği’nin karşısındaki Çankaya Kültür Merkezi önünde gerçekleşti.

José Martí Küba Dostluk Derneği Yönetim Kurulu üyesi Göksun Özhan yaptığı açıklamada, Küba’da 11 Temmuz Pazar günü ülkenin çeşitli kentlerinde ilaç eksikliği ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle protesto gösterilerinin düzenlendiğini, öğle saatlerinde Küba Devlet Başkanı ve Küba Komünist Partisi Birinci Sekreteri Miguel Díaz-Canel’in Havana’da gösterilerin yapıldığı bölgeye giderek halkla görüştüğünü, ardından canlı yayında tüm kamuoyuna seslendiğini hatırlattı.

‘Küba halkı kendi iradesini kimseye teslim etmeyecek’

Özhan, Díaz-Canel’in Küba’nın içinden geçtiği sürece dair başından itibaren halka karşı açık olduklarını, Küba’nın yaptırımlar nedeniyle çok zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlattığını, ardından durumu krize çevirmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirterek Küba halkını sokağa davet ettiğini dile getirdi.

Küba’da içinden geçilen sürecin Covid-19 pandemisi ve ABD ablukası olduğunun altını çizen Özhan, ABD emperyalizminin tetikçilerinin Küba’da Pazar günü yaşanan gösteriler henüz sürerken savaş naraları atmaya başladığına dikkat çekti. Özhan “Her türlü ‘insani müdahalenin’ gerek ve yeter adımı, ABD ablukasının sonlandırılmasıdır. Küba halkı kendi sorunlarını çözmesini bilir. Emperyalizmin Küba’ya herhangi bir askeri müdahalede bulunmaya kalkışması durumundaysa, ‘Zafer yahut Ölüm’ sloganının kanla yazıldığını tüm dünya bir kez daha görecektir. Küba halkı, kendi iradesini kimseye teslim etmeyecektir” dedi.

‘Karşı devrimciler başaramayacak’

TKP Ankara İl Örgütü adına konuşan Oğuzhan Üzel ise dünden bu yana Küba’da yaşananların emperyalizmin devrimci Küba halkıyla derdinin bitmediğini gösterdiğini söyledi.

Küba halkının yıllardır yaşadığı tüm zorlukların sebebinin ABD ablukası olduğunu vurgulayan Üzel “Emperyalizm, bu küçük ada ülkesinin altmış yılı aşkın süredir kendisine kafa tutmasını sindiremiyor, her defasında başka araçlar kullanarak Kübalılara boyun eğdirmeye çalışıyor. Öyle alçakça bir saldırı ki bu, tüm dünyayı etkileyen COVID-19 pandemisini dahi fırsat olarak görüp, binbir zorluk içindeyken Küba’yı daha fazla sıkıştırmanın yolunu aramaktalar. Üstelik bunu, geçtiğimiz bir buçuk yıl boyunca kendi halkını salgın karşısında koruyamamış ve binlerce ölümü adeta izlemiş, bu esnada dünyanın dört bir yanında savaş çığırtkanlığı yapmaya devam etmiş olan ABD yapıyor” dedi.

Dün Küba’nın bazı bölgelerinde gelişen protesto gösterilerini takiben azılı Küba düşmanlarının sosyal medya üzerinden, yanlış ve yanıltıcı mesajlar yayarak hem Küba halkını tedirgin etmeyi, hem de dünya kamuoyunu manipüle etmeyi denediğine dikkat çeken Üzel “Durumdan vazife çıkaran karşı devrimciler, Küba’ya müdahale etmenin gerekçesi olarak bu manipülasyonları kullanmaya kalktılar. Ama başaramayacaklar. Çünkü Kübalılar, ABD’nin bu komplolarını herkesten iyi biliyor” diye konuştu.

‘Küba’nın dostları ve yoldaşları olarak üzerimize düşeni yapacağız’

Üzel “Fidel’in evlatlarının soğukkanlılık ve örgütlülükle bu komployu da boşa çıkaracaklarına inancımız tamdır. Küba’nın dostları ve yoldaşları olarak bizler de üzerimize düşeni yapacağız, kimsenin haksız ithamlar üzerinden Küba’yı karalamasına izin vermeyeceğiz. Emperyalizm Küba’yı alt edemeyecek. Küba Sosyalist Cumhuriyeti Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel’in söylediği gibi, ‘Sokaklar devrimcilerindir’ ve öyle kalacak!” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. TKP ve Küba dostlarından ABD Büyükelçiliği önünde eylem için yorumda bulun

    TKP ve Küba dostlarından ABD Büyükelçiliği önünde eylem için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak TKP ve Küba dostlarından ABD Büyükelçiliği önünde eylem için ilk yorumu yapabilirsin.