İsrail Ordusu Filistinli Evlerine Baskın Düzenledi

Askeri Operasyon Gece Yarısı Başlatıldı

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu Tulkerm kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı’na gece yarısı askeri operasyon başlatarak buradaki Filistinlilerin evlerine baskın düzenledi. Baskın esnasında Filistinli direnişçiler İsrail askeri araçlarına molotofkokteyli attı.

Çatışmalarda Yaralılar Var

Açıklamaya göre, İsrail ordusu Nur Şems Mülteci Kampı’ndan topladığı onlarca Filistinliyi bir meydanda sorguya çekerken kampta İsrail askerleri ile silahlı kişiler arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşandı. Filistin Kızılayı ekipleri ise 7 kişiye tıbbi müdahalede bulundu.

İsrail Güçleri Önceki Baskınları Sürdürdü

İsrail ordusu daha önce de Batı Şeria’daki Tulkerm, Kalkilya, Nablus ve Ramallah kentlerine baskınlar düzenlemişti. Tulkerm’deki Nur Şems Mülteci Kampı da İsrail ordusu tarafından ablukaya alınmıştı. Evlerin çatılarına keskin nişancılar konuşlanırken, orduya ait zırhlı araçlar ve buldozerler bölgenin altyapısını tahrip etmişti.

Filistinlilere Karşı Şiddet İsrail Tarafından Artırıldı

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana işgal altındaki Batı Şeria’da da Filistinlilere karşı şiddeti artırdı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ile Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 323 Filistinli öldürüldü.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail Ordusu Filistinli Evlerine Baskın Düzenledi için yorumda bulun

    İsrail Ordusu Filistinli Evlerine Baskın Düzenledi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail Ordusu Filistinli Evlerine Baskın Düzenledi için ilk yorumu yapabilirsin.