İsrail Güçleri Al Jazeera ve NTV Muhabirlerini Alıkoyma

Al Jazeera ve NTV Muhabirleri Be’eri Yerleşim Biriminde Alıkoyuldu

İsrail güçleri, Al Jazeera televizyonu ile NTV muhabirlerini, ülkenin güneyindeki Be’eri adlı yerleşim biriminde “askeri bölgede çekim yaptıkları” gerekçesiyle alıkoydu. Al Jazeera muhabirlerinin İsrail güçlerinin Gazze Şeridi yakınlarındaki Be’eri yerleşim biriminde çekim yaptığı belirtiliyor. İsrail ordusu henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrailli Gazeteci Al Jazeera Muhabirleriyle Görüştüğünü Duyurdu

İsrailli gazeteci Oren Ziv, sosyal medya hesabından Al Jazeera muhabirleriyle görüştüğünü ve bölgede ordunun bilgisi dahilinde medya mensuplarının haftalardır çekim yaptığını duyurdu. Ziv, Al Jazeera muhabirlerinin henüz çekim için ekipmanlarını çıkarmadan alıkonulduklarını paylaşırken, 3 saat sonra serbest bırakıldıklarını kaydetti.

İsrail’in Al Jazeera’ya Yönelik Saldırı ve Engelleme Girişimleri

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun deneyimli saha muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail güçlerinin Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskını takip ederken İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu öldürülmüştü. Al Jazeera’nın İsrail’deki ofislerinin kapatılması, Mossad, İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Savunma Bakanı Yoav Galant ve Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklendiği duyurulmuştu. Ayrıca, İsrail’in Han Yunus kentinde düzenlediği saldırıda Al Jazeera çalışanları da yaralanmış ve bir kameraman hayatını kaybetmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. İsrail Güçleri Al Jazeera ve NTV Muhabirlerini Alıkoyma için yorumda bulun

    İsrail Güçleri Al Jazeera ve NTV Muhabirlerini Alıkoyma için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail Güçleri Al Jazeera ve NTV Muhabirlerini Alıkoyma için ilk yorumu yapabilirsin.