Cemevlerinin Aydınlatma Giderleri Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Karşılanacak

Cemevlerinin Aydınlatma Giderleri Artık Devlet Tarafından Karşılanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yayımladığı yönetmelik ile cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi düzenlendi.

Yönetmelik Detayları

Yayımlanan yönetmelikte, cemevlerinin aydınlatma giderlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden ödenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Nasıl Başvurulacak?

Yönetmeliğe göre, cemevlerinin aydınlatma giderlerinin ödenmesi için cemevinin bulunduğu ildeki il kültür ve turizm müdürlüğüne yazılı talepte bulunulması gerekecek.

Kontroller ve Ödemeler

Sayaç tefrik işlemlerinin kontrolü cemevinin unsurları dikkate alınarak il müdürlüğünün teknik personeli tarafından yapılacak ve ödeme fatura ibrazına bağlı olarak gerçekleştirilecek. Ödenen aydınlatma giderleri, il müdürlüğü tarafından her yıl yerinde denetlenecek.

Ödeme Koşulları

Yönetmelikte, ödeme yapılmayacak haller de belirlendi. Ticari amaçla kullanılan bölümlerin aydınlatma giderleri Bakanlık bütçesinden karşılanmayacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Cemevlerinin Aydınlatma Giderleri Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Karşılanacak
  1. Cemevlerinin Aydınlatma Giderleri Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Karşılanacak için yorumda bulun

    Cemevlerinin Aydınlatma Giderleri Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Karşılanacak için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Cemevlerinin Aydınlatma Giderleri Artık Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarafından Karşılanacak için ilk yorumu yapabilirsin.