Kışın Ardından Baharın Gelişi: Besicilerin Sevinci

Güzelkent Köyü’nde Meralar Yeşeriyor

Kış aylarının çetin geçtiği ve son yılların en yoğun yağışlarının düştüğü kentte, havalar ısınmaya başladı ve meralar yeşermeye başladı. Besiciler de aylarca kuru ot ve samanla besledikleri hayvanlarını meralara çıkarmaya başladı.

Hayvanlar Özgürlüğe Kavuştu

Varto ilçesine bağlı Güzelkent köyünde yaşayan besici Hüseyin Gül, havanın ısınmasının ve meralarının yeşermesinin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Kar örtüsünün kalkmasıyla hayvanlarımızı meralarda otlatmaya başladık. Yaklaşık 5 aydır hayvanlarımızı ot, yem, yonca ile besledik. Masrafı fazla oluyor. Köyde geçim kaynağımız hayvancılıktır. Hayvanları meralara çıkardığımızda yem maliyeti düşüyor” dedi.

Muş Ovası’nda Şenlik Başladı

Baharın gelmesiyle Muş Ovası’nın koyun ve keçilerin sesleriyle şenlendiğini belirten Gül, “Herkes hayvanını ovaya çıkarıp otlatıyor. Bu, bizim için güzel bir mutluluk. Yaklaşık 25 yıldır hayvancılık sektöründe çalışıyorum. Babamızdan, atalarımızdan kalma mesleği sürdürüyoruz” diye konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Kışın Ardından Baharın Gelişi: Besicilerin Sevinci için yorumda bulun

    Kışın Ardından Baharın Gelişi: Besicilerin Sevinci için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kışın Ardından Baharın Gelişi: Besicilerin Sevinci için ilk yorumu yapabilirsin.