Zerzevan Kalesi’nde Eşsiz Keşifler Devam Ediyor
Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Demirölçek Mahallesi’nde bulunan Zerzevan Kalesi, Roma İmparatorluğu dönemine ait önemli bir askeri yerleşim olarak öne çıkıyor. Bu tarihi kalede yapılan kazı çalışmaları, son Mithras tapınağının keşfi gibi eşsiz buluntularla devam ediyor.
Mithras Tapınağı ve Diğer Eserler Ortaya Çıkarıldı
Kalede yapılan kazılar sonucunda 60 dönüm alan üzerinde 12-15 metre yüksekliğinde ve 1200 metre uzunluğunda sur kalıntısı, gözetleme ve savunma kulesi, kilise, yönetim binası, konutlar, tahıl ve silah depoları, kaya mezarları, su kanalları, su sarnıcı, yer altı kilisesi, sığınağı ve gizli geçitler gibi birçok eser gün yüzüne çıkarıldı.
Mithras Tapınağı’nda Gizli Tören ve Ayinler İçin Konaklama Alanı Keşfedildi
Bu yıl başlayan kazılarda Mithras Tapınağı’na gelen davetlilerin konakladığı alana ulaşıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun, keşiflerinin önemine vurgu yaparak, Mithras inancına ait yapının Roma İmparatorluğu’nun Doğu sınırındaki ilk kutsal alan olduğunu belirtti.
Uluslararası İlgi ve Turizm Potansiyeli
Zerzevan Kalesi’ndeki kazılar, dünya genelinden ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Amerika, İngiltere, İsviçre, Japonya ve Rusya gibi ülkelerden turistler, Roma İmparatorluğu’nun eski ezoterik inancını yaşanan bölgeyi görmek için kaleyi ziyaret ediyor. Bu keşifler, bölgenin ve ülkenin turizm potansiyeline de olumlu katkı sağlıyor.
Zerzevan Kalesi’nde Mithras Tapınağı ve Gizemli İnanç için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Zerzevan Kalesi’nde Mithras Tapınağı ve Gizemli İnanç için ilk yorumu yapabilirsin.