WorqCompany, Bir Yatırım Daha Aldı…

Innovate21st Fintech İvmelendirme programında Fintegre, WorqCompany, Agriofinans şirketlerine yapılan toplam yatırımlar planlanan miktarın 2 katına çıkarak, 1 milyon dolar seviyesine ulaştı. Şirketler kapattıkları yatırım tutarları ile yıllık 3 kat ve üzeri büyüme hedefleri için gerekli ilk aşama finansmanını sağlamış oldu.

Yatırım turuyla beraber ivmelendirme programına dahil olan şirketler, finansman dışında, Innovate21st programının startupların yol haritasında kritik öneme sahip konularda eğitim ve mentorluk olanaklarından yararlanmaya başladı.

Finansman ve ‘know how’ taraflarında aldıkları desteklerle hızla büyüyen startuplar, Seri A yatırım turları yolunda önemli bir kilometre taşını geride bırakmış oldu.

İlk program Mayıs 2020’de başlamıştı

İlk programı Mayıs 2020’de başlayan Innovate21st Yatırım ve İvmelendirme Programı ile, idacapital, Akiş GYO ve Akkök Holding liderliğinde EtkiYap Girişim’in de yer aldığı yatırımcılarla, geniş çaplı bilgi tabanı ve venture capital desteğini sunarak Perakende, Alışveriş ve Ticari Gayrimenkul alanlarında dijitalleşmenin yol açtığı değişimle oluşan yeni ihtiyaçlara yenilikçi çözümler geliştiren girişimcileri desteklemişti.

Programın ilk fazında 90’ın üzerinde başvuru arasından,

  • Kozmetik sektöründe artırılmış gerçeklik üzerine çalışan Pulpo AR
  • Lojistik ve depolama alanında pazar yeri mantığıyla hizmet veren Park Palet ve Navlungo

idacapital tarafından düzenlenmiş olan ivmelendirme programına katılmaya hak kazanmıştı ve bu şirketlere 450.000 USD Seri A öncesi yatırımı yapılmıştı.

15 Kasım’da anons edilen finansal teknolojiler programına ise 100’ün üzerinde girişim başvurdu. Belirli seçim aşamalarının ardından,

  • Birçok dikeyde aktif olarak faaliyet göstermekle beraber temelinde teknolojiye erişebilirlik ve alım gücünü artırmaya yönelik POS finansmanı sağlayan Fintegre,
  • Tarımsal üretim ve değer zinciri finansmanını yeniden tasarlayan tarım odaklı bir finansal teknoloji girişimi olan Agriofinans,
  • Şirket kuruluşu, ofis çözümleri, finansal raporlama, muhasebeci yönetimi, e-ticaret entegrasyonları ve startup çözümleri gibi tüm profesyonel hizmetleri tek bir kaynaktan alabilecekleri yeni nesil hizmet platformu olan WorqCompany

idacapital tarafından düzenlenen ivmelendirme programına katılmaya hak kazanmış ve bu şirketlere 500.000 USD Seri A öncesi yatırımı yapılmıştı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. WorqCompany, Bir Yatırım Daha Aldı… için yorumda bulun

    WorqCompany, Bir Yatırım Daha Aldı… için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak WorqCompany, Bir Yatırım Daha Aldı… için ilk yorumu yapabilirsin.