Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan ABD’ye tepki

Devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Maduro, Venezuela’yı ABD’ye karşı ulusal tehdit olarak gören kararnamenin imzalanmasını güçlü şekilde reddettiklerini söyledi.

Ülke olarak ekonomik yaptırımların üstesinden geldiklerini belirten Maduro, “Joe Biden hükümeti, fashionbet Venezuela’yı ABD’nin ulusal güvenliğine yönelik sıra dışı ve olağanüstü bir tehdit olarak ilan eden kararnameyi sekizinci kez imzaladı.” ifadesini kullandı.

Maduro, kararnamenin ilk kez ABD’nin eski Başkanı fashionbet giriş Barack Obama tarafından imzalandığını hatırlatarak “O rezil kararnamenin üzerinden sekiz yıl geçmiş. Birleşik işçi sınıfıyla Venezuela ilerliyor, yaptırımları ve ablukayı yıkıyor, emperyalizmle, onun tüm kararnameleriyle karşı karşıya ve onu yeniyor.” dedi.

Öte yandan Maduro, Venezuela’nın 5 Mart 2013’te ölen eski Devlet Başkanı Hugo Chavez’in 10. ölüm yılını anımsatarak “10 yıl sonra söyleyebilirim ki sevgili komutanımız Chavez, verdiğimiz mücadele ve savaşlardan bir an olsun eksik kalmadı.” diye konuştu.

Kaynak: Trt Haber

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan ABD’ye tepki için yorumda bulun

    Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan ABD’ye tepki için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Venezuela Devlet Başkanı Maduro’dan ABD’ye tepki için ilk yorumu yapabilirsin.