Vegan üründe çeşitlilik Metro Türkiye’de

Metro Türkiye, alternatif beslenme şekillerini tercih edenlerin tüm ihtiyaçlarını uçtan uca karşılamak için vegan ve bitki bazlı ürün çeşitliliğini her geçen gün artırmaya devam ediyor. Gıda ve gıda dışı 400’e yakın vegan ürüne raflarında yer veren Metro Türkiye, sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etmek amacıyla bitki bazlı ve vegan beslenen şef, restoran sahipleri ve konu uzmanları ile 1 Kasım Dünya Vegan Buluşması’nda Feriye Mutfak’ta bir araya geldi.

Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakabilmek için sürdürülebilir kaynaklar, doğaya ve çevreye saygılı, bilinçli tüketim şekilleri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Tüketicilerin artık sadece kendi hayatlarını değil tüm ekosistemi de koruma yönündeki farkındalıkları ile birlikte ‘Sürdürülebilir Beslenme’ kavramı ortaya çıkıyor. 30 yılı aşkın süredir tüm faaliyetlerinin merkezine sürdürülebilirliği koyan Metro Türkiye, alternatif protein kaynaklarını çeşitlendirerek sorumlu üretim ve tüketimi teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda vegan ve bitki bazlı beslenenlerin her ihtiyacını uçtan uca karşılayan ve her geçen gün ürün çeşitliliğini genişletmeye devam eden Metro Türkiye, sadece evdeki mutfaklarda vegan ürün tüketimini desteklemekle kalmıyor profesyonel mutfaklarda ve restoran menülerinde vegan reçetelerin daha fazla yer alması için de çalışıyor. Bu kapsamda Metro Türkiye sektörün önde gelen isimleri ile Feriye’de düzenlediği 1 Kasım Dünya Vegan Günü Buluşması’nda bir araya geldi.

Nevşin Mengü moderatörlüğünde gerçekleşen “Vegan Yaşam ve Gastronomi” adlı panelde, Dr. Suat Erus, Dyt. Kevser Başkara, Bi Nevi Deli kurucularından Belkıs Boyacıgiller ve Yemek Kültürü Yazarı Nazlı Pişkin vegan beslenmeyi her açıdan değerlendirdi. Etkinlik kapsamında Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu olan Gastronometro’nun şefleri ile özel bir vegan menü atölyesi de gerçekleştirdi. Katılımcılar hem atölyede hazırlanan menüyü hem de Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içeceklerden Metro Chef makarna çeşitlerine, Metro Chef lahmacun, içli köfte gibi Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ürünlerin vegan versiyonlarından sektör profesyonellerinin tercih ettiği Metro Chef Agar Agar, Hurma Dolgusu, Kestane Püresi gibi ürünlere kadar birçok Metro markalı vegan ürünü deneme fırsatı buldu.

“Restoran menülerinde artan müşteri talebine yönelik vegan alternatiflerin bulunması için çalışıyoruz.”

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “Bitki bazlı beslenmeye yönelik çalışmalarımız, sürdürülebilirlik vizyonumuzun en önemli alt başlıklarından biri. Vegan beslenmeyi tercih edenler için vegan ürün ailemiz ile tek adres olma hedefimiz ile çalışıyor, 100 bitki bazlı ürün yelpazemizi sürekli genişletiyoruz. Müşterilerimizdeki bu artan talebi göz önünde bulundurarak son iki yılda raflarımızdaki vegan ürün sayısını 75 oranında artırdık. En önemli iş ortağımız olan yeme içme sektörüne de bu konuda ciddi bir katkı sunuyoruz. İşletmelerin kullanabileceği vegan ürünlere raflarımızda yer vererek, restoran menülerinde artan müşteri talebine yönelik vegan alternatiflerin bulunması için çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Gastronometro’da yeme içme sektörünün menülerinde daha çok vegan reçeteler oluşturabilmeleri, alternatif menüler üretebilmeleri için şef buluşmaları gerçekleştirme gibi planlarımız da var’’ dedi.

Metro Türkiye, 400’e yakın vegan ürünü raflarında sunuyor

Metro Türkiye’nin raflarındaki vegan ürün yelpazesi içerisinde bitkisel bazlı hamburger ekmek, margarin, köfte, gurme fit bulgur, mayonez ve tablet çikolata gibi gıda ürünlerinden yumuşatıcı, yağ çözücü, şampuan, zeytinyağlı sıvı sabun gibi temizlik ürünlerine kadar 12 farklı kategoride 400’e yakın gıda ve gıda dışı ürün yer alıyor. Kendi markalarından Metro Chef markası altında makarna, içli köfte, lahmacun ve sorbe gibi ürünlerin yanı sıra Rioba markası altında organik smoothie ve organik çay ürünlerini, Fine Dreaming markası altında ise vegan sıvı bulaşık deterjanı, yüzey temizleyici, çamaşır yumuşatıcı, bulaşık makinesi jel deterjanı ve sıvı çamaşır deterjanı da raflarında yer alıyor.

Yeni Metro Chef Veggie bademli ve fındıklı içecekler 19,90’a raflarda

Metro Türkiye, son olarak süte alternatif olabilecek Metro Chef Veggie bademli ve fındıklı içeceklerini 19,90 TL’lik satış fiyatıyla raflarına getirdi. Metro Türkiye’nin yeni ürünü Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler, B12 vitamin kaynağı olmasının yanı sıra yüksek E vitamini içermesiyle de dikkat çekiyor. Bitki bazlı beslenenler için süte alternatif olabilecek, kahvelerde, kek, pasta ve diğer tatlılarda kullanılabilecek Metro Chef Veggie Bademli ve Fındıklı içecekler 19,90 TL fiyatı ile raflarda yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Vegan üründe çeşitlilik Metro Türkiye’de için yorumda bulun

    Vegan üründe çeşitlilik Metro Türkiye’de için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Vegan üründe çeşitlilik Metro Türkiye’de için ilk yorumu yapabilirsin.