Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Şimdi Uluslararası yasal güvenlik garantilerine, hızlı ve somut eylemlere ihtiyacımız var.”

Ukrayna’nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy resmi facebook hesabından açıklamalar yaptı. Zelenskiy’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Avrupa Birliği liderlerini – Avrupa Konseyi olağanüstü toplantısına katılanları Ukrayna ile yan yana durmaya ve saldırganı durdurmaya çağırıyorum. Avrupa’nın kaderi Ukrayna’da belirlendi: Putin artık düzgün bir emeklilik alamazsa daha da ileriye gidecek. Saldırgana karşı güçlü ekonomik ve mali yaptırımlar derhal benimsenmeli, saldırganlığını devam ettirme imkanlarından mahrum edilmeli: SWIFT’ten vazgeçilmeli, petrol ve gaz ticaretine ambargo uygulanmalı, Ukrayna ordusuna silah ve mühimmat yardımı yap, sup liman sen bir BM barış koruma operasyonusun. Ukrayna ve Avrupa’nın özgürlüğü için insanlarımız ölüyor. Açık kapıda uzun zamandır bekliyoruz. NATO üyeliğini sorduk ve herhangi bir cevap duymadık. Şimdi uluslararası yasal güvenlik garantilerine, net bir Avrupa perspektifine, hızlı ve somut eylemlere ihtiyacımız var.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Şimdi Uluslararası yasal güvenlik garantilerine, hızlı ve somut eylemlere ihtiyacımız var.”
  1. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Şimdi Uluslararası yasal güvenlik garantilerine, hızlı ve somut eylemlere ihtiyacımız var.” için yorumda bulun

    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Şimdi Uluslararası yasal güvenlik garantilerine, hızlı ve somut eylemlere ihtiyacımız var.” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: “Şimdi Uluslararası yasal güvenlik garantilerine, hızlı ve somut eylemlere ihtiyacımız var.” için ilk yorumu yapabilirsin.