TÜV SÜD IATF Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesiyle Türkiye Otomotiv Sektörünün Hizmetinde

Küresel otomotiv sektörünün en önemli kalite standartlarından biri olan IATF (The International Automotive Task Force – Uluslararası Otomotiv Görev Gücü) 16949 otomotiv kalite yönetim sistemi, üretici ve tedarikçilere, küresel rekabette maliyet verimliliği getirirken, bu kalite sisteminin TÜV SÜD tarafından belgelendirilmesi Türk markalarına dünya çapında bilinirlik ve saygınlık kazandırıyor ve marka itibarını artırıyor.

Elektrikli otomobillerden, akıllı sürüş sistemlerine, otonom sürüşlü araçlardan, e-mobiliteye kadar büyük bir devrim geçiren otomotiv sektörünün, her alanında yer alan üreticiler ve tedarikçiler arasında küresel çapta yoğun bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabette de otomotiv ana sanayi (OEM) tarafından konulan yüksek kalite standartlarına uygun üretim yapan üreticiler öne çıkıyor.

TÜV SÜD logosu ve belgesi ile taşıma ayrıcalığı

1987 yılından bu yana Türkiye’de uluslararası standartlarda denetim ve belgelendirme hizmeti sunan TÜV SÜD, IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi denetimi ve belgelendirme hizmeti alanında da Türk otomotiv sektörüne hizmet veriyor.

Türkiye’deki üreticiler ve tedarikçiler, IATF 16949 belgesi ile maliyet verimliliği sağlarken, uluslararası otomotiv standartlarının gerekliliklerine uygunluğunu sağlayarak, finansal, kurumsal ve üretimsel risklerini de en aza indiriyor. TÜV SÜD, uzman bilgisi ve tecrübesi ile şirketlerin IATF 16949 veya otomotiv sektörünce kabul gören diğer standartların koşullarına uygunluğunu değerlendiriyor. Ve bunun sonunda elde edilen kapsamlı değerlendirmeler ve raporların yanında, kurumunuz küresel olarak tanınan, kalite ve güvence anlamına gelen TÜV SÜD belge işaretini kullanma ayrıcalığını da kazanıyor.

TÜV SÜD Türkiye Hakkında

TÜV SÜD Türkiye, gücünü 155 yıllık güvenlik, kalite ve sürdürülebilirlik tecrübesinden alan, tek noktadan teknik servis sağlayan, Türkiye’nin en önde gelen kuruluşlarındandır. TÜV SÜD Türkiye, 1987 yılında, öncelikle endüstri alanında hizmet vermeye başladı. Sektörün lider kuruluşlarına uluslararası standartlarda teknik hizmet sunarak; Türkiye pazarında kısa sürede varlığını güçlendirdi ve 1995 yılında faaliyet alanına yönetim sistemleri denetim hizmeti ile otomotiv, eğitim ve ürün belgelendirme alanlarını ekledi. Hali hazırda günümüze kadar biriktirdiği geniş endüstri tecrübesi ve teknik uzmanlığı; test, ürün belgelendirme, gözetim, denetim, yönetim sistemleri belgelendirme, bilgi hizmetleri ve eğitim konularında teknik hizmet vermemize olanak sağlamaktadır.

TÜV, Almanca’da Technischer Überwachungsverein’nin kısaltması olarak; Türkçe’de Teknik Muayene Birliği anlamına gelmektedir. SÜD ise Almanca’da güney anlamına gelen ve TÜV SÜD’ün hikayesinin başladığı yeri ifade eden kalıcı bir anımsatıcıdır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • TÜV SÜD IATF Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesiyle Türkiye Otomotiv Sektörünün Hizmetinde
  1. TÜV SÜD IATF Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesiyle Türkiye Otomotiv Sektörünün Hizmetinde için yorumda bulun

    TÜV SÜD IATF Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesiyle Türkiye Otomotiv Sektörünün Hizmetinde için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak TÜV SÜD IATF Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirmesiyle Türkiye Otomotiv Sektörünün Hizmetinde için ilk yorumu yapabilirsin.