TEVİTÖL’de Çevrim İçi Kayıt Görüşmeleri Başladı

Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) çevrim içi kayıt ve tanıtım dönemi başladı. Pandemi nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen tanıtım günlerinde aday öğrenci ve onların velilerine TEVİTÖL’ün fiziki imkanları, akademik çalışmaları ve kayıt – kabul işlemleri ile ilgili bilgiler okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından anlatılırken; öğrenciler ise okuldaki yaşam, kültür ve sanat etkinlikleri ile kulüp çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüksek potansiyelli ve üstün başarılı öğrencilerin eğitim gördüğü Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nde (TEVİTÖL) çevrim içi kayıt ve tanıtım dönemi başladı. Pandemi nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen tanıtım görüşmelerinde öğrencilere ve ailelere, TEVİTÖL’ün akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal bilimlerden fen ve teknolojiye, edebiyattan matematiğe, spordan sanata uzanan pek çok alanda kendilerini geliştirebilmeleri için sunulan olanaklar hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

“Hedefimiz sadece akademik açıdan değil hayatın her alanında başarılı olan bireyler yetiştirmek”

TEVİTÖL olarak 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş, akademik, kültürel birikim kazanan ve sosyal etki yaratan öncüler yetiştirmek için çalıştıklarını söyleyen TEVİTÖL Okul Müdürü Mustafa Aydos, “Hedefimiz sadece akademik açıdan değil hayatın her alanında başarılı olan, tam donanımlı bireyler yetiştirmek. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın problem çözen, etkili kararlar alabilen, liderlik yapabilen, yaratıcı, esnek, demokratik değerleri olan bireyler olması için çalışıyoruz. Özel bir seçim sistemiyle öğrencilerimizi seçiyoruz. Son 4 yılın verilerine göre YKS’ye hazırlanan öğrencilerimizin 30’u üniversite giriş sınavlarında tercih ettikleri puan türlerinde ilk 1.000’de yer alıyor. Bunun yanı sıra okulumuz araştıran, sorgulayan, çok iyi düzeyde İngilizce bilen, merak eden ve kendi kendine öğrenen bireyler yetiştiriyor. Okuldaki öğrencilerin 85’inden fazlası çeşitli oranlardan burslardan faydalanıyor. Kocaeli ili Gebze ilçesindeki Muallimköy’de, deniz kıyısında 414 dönüm üzerine kurulmuş kampüsümüzde kültür ve sanat merkezi, kapalı ve açık spor alanları, kütüphane, laboratuarlar, revir bulunuyor. Eğitim gören öğrencilerimizin öğretmenleri olarak bizler de aynı kampüste onlarla beraber yaşıyoruz. Bu özellikleri TEVİTÖL’ü Türkiye’nin en seçkin liselerinden biri haline getiriyor” dedi.

Okulda okuyan öğrencilerden TEVİTÖL…

Online tanıtım günleri sunumlarında aday öğrenciler ve veliler, TEVİTÖL’ün uyguladığı ve 21. yüzyılbecerilerini merkeze alan projesi T21C’nin kazanımlarını, okulun kulüp ve etkinlik çalışmalarının öğrenciler için önemini ve fen ve teknolojiden sosyal bilimlere, edebiyattan matematiğe, sanattan spora her alanda öğrencilerin kendilerini ne ölçüde geliştirdiklerini okul öğrencilerinden dinlediler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. TEVİTÖL’de Çevrim İçi Kayıt Görüşmeleri Başladı için yorumda bulun

    TEVİTÖL’de Çevrim İçi Kayıt Görüşmeleri Başladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak TEVİTÖL’de Çevrim İçi Kayıt Görüşmeleri Başladı için ilk yorumu yapabilirsin.