Tarım ve Gıda Etiği Derneği TARGET Genel Kurulu Yapıldı

Tarım ve Gıda Etiği Derneği(TARGET) Üçüncü Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. 22 Ekim Cumartesi günü TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Salonu’nda gerçekleşen Genel Kurulda üç yıl boyunca görev yapacak dernek organları seçildi.

TARGET Başkanı Prof.Dr. Cemal Taluğ açılış konuşmasını yaptı. Geçmiş üç yıllık çalışmaları kısaca özetleyen Prof.Dr. Taluğ, “COVID-19 pandemisi sürecinde zorunlu nedenlerle etkinliklerimizi ve hatta 3. Uluslararası Tarım ve Gıda Etiği Kongresi’ni çevrimiçi yaptık. Pandeminin etkisinin azaldığı 2022 yılının Nisan ayı içinde Çevre Sorunları ve İklim Adaletsizliği Semineri’ni Adana’da ve Mayıs ayı içinde Küçük Balıkçılık ve Etik Uluslararası Semineri’ni İstanbul’da salonlarda yüz yüze gerçekleştirdik. Ayrıca içinde bulunduğumuz hafta Eskişehir’de Kuru Tarım Yeniden! Uluslararası Sempozyumu’nu gerçekleştirdik. Eskişehir’de büyük bir katılım ile gerçekleşen bu başarılı sempozyumda, kuru tarımı bütün boyutlarıyla ele alarak unutulmaya yüz tutmuş bu alanı yeniden gündeme taşıdık. Diğer yandan tarım ve gıda etiği konusunda Dernek olarak yaptığımız çalışmalar nedeniyle bu kavramların her geçen gün daha fazla kişi tarafında fark edilmesinden ve belirli bir bilinç oluşmasından mutluluk duyuyorum. Ancak yapacak daha çok işimiz var. Bu anlamda Genel Kurulumuz geleceği planlamak için de bir fırsat olacaktır” dedi.

Divan Kurulu seçiminde Doç.Dr. Taylan Kıymaz başkan, Dr. Zeynep İspir yazman olarak oybirliği ile seçildi ve gündem maddelerinin görüşülmesine başlandı.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, TARGET Başkan Yardımcısı R.Petek Ataman ve Denetleme Kurulu Raporu, Denetleme Kurulu Başkanı Berivan Alkaş Başdoğan tarafından okundu. Yapılan görüşmeler sonucunda 2019-2022 dönemi Yönetim Kurulu oybirliği ile ibra edildi.

Gündemde yer alan “öğrenci üye” konusundaki tüzük değişikliği önerisi görüşüldü ve kabul edildi. Yapılan değişikliğe göre önlisans ve lisans programlarında okuyan öğrenciler aidat ödemeden ve seçme-seçilme hakları olmaksızın “öğrenci üye” olarak derneğe katılarak faaliyette bulunabilecekler.

Geleceğin planlaması konusunda üyelerden gelen birçok değerli görüş ve öneri oldu. Kayıt altına alınan bu görüş ve önerilerin yeni Yönetim Kurulu tarafından 2022-2025 döneminde gerçekleştirilmesine karar verildi. Bunlar arasında; üye sayısının arttırılması ve örgütlenmenin güçlendirilmesi, eğitim programlarının sistemli şekilde oluşturulması ve paydaşlara eğitim programları yoluyla ulaştırılması ile medyada görünürlük gibi konular yer aldı.

Genel Kurul’da yapılan seçim sonucunda yeni dönemde görev alacak Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Onur Kurulu aşağıdaki şekilde oluştu;

Yönetim Kurulu: Prof.Dr. Cemal Taluğ, R. Petek Ataman, Berivan Alkaş Başdoğan, Dr. Mustafa Evren ve Erdem Ak.

Denetleme Kurulu: Vuslat Bektaş, Dr. Zeynep İspir ve Buse Yegin.

Onur Kurulu: Prof.Dr. Burçin Çokuysal, Berrin Şenöz ve Prof.Dr. Ercüment Genç.

Genel Kurul yeni seçilen Yönetim Kurulu adına Prof.Dr. Cemal Taluğ tarafından yapılan teşekkür konuşmasıyla tamamlandı.

Daha sonra Yönetim Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımının aşağıdaki biçimde olmasına karar verdi;

Başkan: Prof.Dr. Cemal Taluğ,

Başkan Yardımcısı: R. Petek Ataman,

Genel Sekreter: Berivan Alkaş Başdoğan,

Sayman: Dr. Mustafa Evren

Üye: Erdem Ak

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Tarım ve Gıda Etiği Derneği TARGET Genel Kurulu Yapıldı için yorumda bulun

    Tarım ve Gıda Etiği Derneği TARGET Genel Kurulu Yapıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Tarım ve Gıda Etiği Derneği TARGET Genel Kurulu Yapıldı için ilk yorumu yapabilirsin.