Sürdürülebilir hareketliliğin önde gelenleri 1 – 4 Haziran’da Movin’on Zirvesinde buluşuyor

Dünyanın en büyük lastik üreticisi Michelin tarafından 2017 yılında oluşturulan ve bugün 300’den fazla kamusal ve özel kuruluşu bir araya getiren ortak inovasyon ekosistemi “Movin’On 2021 Zirvesi”, 1-4 Haziran tarihlerinde fijital ortamda 80 uluslararası konuşmacıya ve 40 ayrı çalışma grubu oturumuna ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en büyük lastik üreticisi Michelin tarafından 2017 yılında oluşturulan ve bugün 300’den fazla kamusal ve özel kuruluşu bir araya getiren, dünyanın sürdürülebilir hareketlilik için lider ortak inovasyon ekosistemi Movin’On 2021 Zirvesi 1-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Dört gün sürecek olan etkinlik, Paris, Monteral ve Singapur olmak üzere üç stüdyo’dan fijital bir formatla 50 saatlik bir canlı yayın şeklinde gerçekleştirilecek.

Süregelen ve küresel olarak yaşanan pandeminin hareketlilik şekillerinin evrimini hızlandırırken, ulaştırma dengelerini de dönüştürüyor. Sürdürülebilir hareketliliğin daha çok ön plana çıktığı bu dönemde düzenlenecek olan Movin’On Zirvesi, dünyanın dört bir yanından katılımcılarla birlikte 80 uluslararası konuşmacıve 40 ayrı çalışma oturumuna ev sahipliği yapacak. Zirve’de içinden geçilen dönemin başlıca zorlukları ele alınacak ve pandemic ile birlikte başlayan kölü değişim ele alınacak.

Movin’On Zirvesinde; Konferans, panel ve çalışma oturumlarından bazıları şöyle;

  • Tüketici davranışlarında pandemiyle ilişkili olarak görülen değişimler ve bunların sürdürülebilir bir son adım teslimatı dahil tedarik zinciri üzerindeki etkileri.
  • Ulaştırma, enerji ve altyapı sektörleri arasında iş birliği gerektiren bir zorunluluk olan iklim değişikliğiyle mücadele eylemi
  • Döngüsel ekonominin ötesinde, rejeneratif ekonomi kaynakların yeniden üretimi yoluyla pozitif bir etki yaratır.
  • Yeni hareketlilik çözümlerini mevcut ulaştırma çözümlerine entegre etmek için kentsel ve kent çevresi alanlarda hareketlilik planları inşa etme ihtiyacı.
  • İş, sağlık hizmetleri ve eğitime erişimi güvence altına alan evrensel güvenli ve kapsayıcı hareketlilik hakkı
  • Kişiselleştirilmiş bir hizmet ve bu hizmetin etik ve sorumlu yönetimi için kritik önem taşıyan hareketlilik verileri.

Movin’On Zirvesi’nde yer alacak olan ve hareketlilik, dünya, toplum için harekete geçen konuşmacılardan bazıları şöyle; Omar Abbosh (Kurumsal Başkan Vekili, Microsoft), Jean-Laurent Bonnafé (CEO BNP Paribas), Alexandra Cousteau (Çevre Savunucusu & Su Politikası Uzmanı) Oscar de Bok (CEO DHL Tedarik Zinciri), Luca de Meo (CEO Renault), Randall Field (İcra Direktörü, Hareketlilik Sistemleri Merkezi, MIT Enerji İnisiyatifi), Anne Goodchild (İnşaat ve Çevre Mühendisliği Profesörü, Washington Üniversitesi), Xavier Huillard (CEO Vinci), Ilham Kadri (CEO Solvay), Patrick Koller (CEO Faurecia), Florent Menegaux (CEO Michelin), Satya Nadella (CEO Microsoft), Bertrand Piccard (Kurucu ve Başkan, Solar Impulse Vakfı), Anne Rigail (CEO Air France), Rodolphe Saadé (Başkan ve CEO CMA CGM), Jeffrey Sachs (SDSN Başkanı, Birleşmiş Milletler, Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Direktörü, Columbia Üniversitesi), Julie Sweet (CEO Accenture), Eiichi Taniguchi (Ulaştırma ve Lojistik Emeritus Profesör, Kyoto Üniversitesi)

Öte yandan Zirve’de; Avrupa, Asya, Afrika ve Kuzey Amerika’nın başlıca şehirlerinden hareketlilik liderleri kendi şehirlerinde yürütülen inisiyatifleri ve karşılaştıkları zorlukları anlatmak için sahne alacaklar. Bu şehirlerden bazıları: Göteborg, Helsinki, Montreal, New York City, Quelimane, Seattle, Singapur, Vancouver…

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Sürdürülebilir hareketliliğin önde gelenleri 1 – 4 Haziran’da Movin’on Zirvesinde buluşuyor
  1. Sürdürülebilir hareketliliğin önde gelenleri 1 – 4 Haziran’da Movin’on Zirvesinde buluşuyor için yorumda bulun

    Sürdürülebilir hareketliliğin önde gelenleri 1 – 4 Haziran’da Movin’on Zirvesinde buluşuyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sürdürülebilir hareketliliğin önde gelenleri 1 – 4 Haziran’da Movin’on Zirvesinde buluşuyor için ilk yorumu yapabilirsin.