Sektörü atağa kaldıracak iş birliği

Havalimanlarından sitelere, AVM’lerden hastanelere kadar pek çok alanda, bakım onarımdan güvenliğe, peyzajdan teknik servise kadar çözümler sunan tesis yönetim sektörünün iki önemli temsilcisi Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) iş birliği gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen imza töreniyle güçlerini birleştiren iki dernek, tesis yönetim sektörünün gelişimi hızlandırarak, sektöre olan farkındalığı artıracak.

Türkiye ekonomisine ve istihdamına en fazla destek olan sektörler arasında yer alan 40 milyarlık ekonomik büyüklüğünün yanı sıra 500 milyarlık dev bir ekonomiyi yöneten tesis yönetim sektörünün iki temsilcisi; TRFMA Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Demirtaş ev sahipliğinde düzenlenen imza töreniyle iş birliği gerçekleştirdi. Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği Başkanı Yahya Sağır’ın imzaladığı sözleşme sonrası plaket takdimi de yapıldı.

İş birliğinin yansıması sektöre ve hizmet alanlara olacak

Tesis yönetim sektörünün gelişimi, müşteriler ve toplum tarafından farkındalık ve sektöre katkı sağlamak amacıyla bir iş birliği gerçekleştirdiklerini belirten Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) Yönetim Kurulu Başkanı Gökçenur Çelebioğlu, “İki derneğin güçlerini birleştirmesiyle sesimiz daha gür çıkacak. Sektörümüzün gelişimi hızlanacak ve toplum üzerinde yarattığımız pozitif etki daha da artacak. Kamu ve kurumlar nezdinde de toplumumuza sağladığımız faydalarımızı daha fazla anlatabileceğiz. İş birliğimiz ile hem sektörün gelişimine hem de sektörün çalışanlarına katkı sağlayacağız. İki derneğin birbirinden öğreneceği, alacağı ve birbirine katacağı çok şey olduğuna inanıyorum. Tüm bunların ortak paydada buluşması sektörümüzü bir adım daha ileriye taşıyacak. Bunun yansıması da hem sektöre hem hizmet alanlara olacak” diye konuştu.

“Sektörün gerçek temsilcilerinin sesi daha çok duyulacak”

İş birliği ile her iki derneğin sektör ile ilgili konularda ortak komisyon kurabileceğini sözlerine ekleyen Çelebioğlu, “İş birliğimiz sektör açısından elimizi son derece güçlü hale getirecek maddeler içeriyor. Sözleşmemiz doğrultusunda; her iki dernek kendi bünyesinde kurduğu komisyonlarla ortak çalışmalar yapabilir, var olan komisyonlarına diğer dernekten üye alabilir. Ortak eğitim, fuar, konferans, sektörel etkinlik düzenleyebilir ve birbirlerinin etkinliklerine destek olabilir. Yine ulusal ya da uluslararası resmi ve gayri resmi organizasyonlarda birbirini destekleyebilir. Böylesine bir iş birliği yapmış olmaktan sektörümüz adına son derece mutluyuz. İş birliğimizle birlikte sektörün gerçek temsilcilerinin sesi daha çok duyulacak, sektörümüzün gerçek sorunlarına daha hızlı çözümler bulunacak ve sektöre olan katkılarımız daha da artacak” dedi.

“Sorunların ancak güç birliği yapılarak aşılabileceğine inandık”

İş birliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği (PTYD) Başkanı Yahya Sağır, “Tesis yönetim sektörü, son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde giderek gelişen, önem kazanan ve büyüyen sektörler arasında yer alıyor. Bu doğrultuda sektörde çözüm bekleyen sorunlar da giderek artıyor. Bu sorunların ancak sektörün gerçek temsilcileriyle güç birliği yapılarak aşılabileceğine inandık ve güçlerimizi birleştirdik. Bu oluşum hem sektörü iyileştirmek ve hizmet kalitesini yükseltmek hem de sektörün dijitalleşmesini sağlayarak veri ile yönetme kabiliyeti kazandırmak için sinerji yaratmaya odaklanıyor. Bu noktada PTYD Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Yıldızdoğan ve TRFMA Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Demirtaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sektöre standart getirecek

İşin mutfağından gelen profesyonellerin liderliğinde gerçekleşen bu iş birliğinin sektöre büyük katkılar sağlayacağının altını çizen Sağır, “Bu birleşme, sektörün belli bir standardizasyona kavuşturulması yönünde izlenen süreci hızlandıracak. Merdiven altı yönetim hizmetleri diye tabir edilen yapılar yerini, eğitimli, lisanslı ve etik prensiplerle hareket eden, kurumsal işleyişe hâkim, sosyal, modern, dürüst ve yenilikçi yepyeni bir oluşuma bırakacak. Tesis Yönetim Derneği ve Profesyonel Tesis Yöneticileri Derneği olarak, ‘Eğitim, Etik, Entegrasyon’ mottosuyla çıktığımız bu yolda ve atılan bu adımlarla sektörü bambaşka bir kulvara taşıyacağız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sektörü atağa kaldıracak iş birliği için yorumda bulun

    Sektörü atağa kaldıracak iş birliği için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sektörü atağa kaldıracak iş birliği için ilk yorumu yapabilirsin.