Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası törenle açıldı

SEKA Kültür Alanı içerisinde yer alan Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası düzenlenen programla tanıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şubesi ortaklığıyla hayata geçirilen Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası, SEKA Kültür Alanı içerisinde gerçekleştirilen törenle açıldı. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimiz ile bu vatan için bedenini feda etmiş gazilerimize yükümlülüğümüz var. Ancak bu memleketi her gün daha da güçlü bir hale getirerek şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİ KÜLTÜR EVİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehit yakınları ve gazilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şubesiyle birlikte Seka Kültür Alanına önemli bir bina kazandırıldı. Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası düzenlenen programla kamuoyuna tanıtıldı.

GENİŞ KATILIM

Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasının tanıtım programına Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Gaziler, Şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlara büyük bir borcumuz var. Onlar Peygamberlikten sonraki en büyük mertebeye ulaştılar. Ama buna rağmen terörle mücadelemize gölge düşürmek isteyenler var. Geçtiğimiz hafta Fransa’da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldım. Eline mikrofon alan herkes ülkemizi eleştirmek için yarışıyor. Terörle mücadelemize gölge düşürmeye çalışıyorlar. Mehmetçiğimiz terörle mücadele ederken bizde bunlarla mücadele ediyoruz. Ülkemiz her geçen gün gelişiyor. Kongrede konuşulan bir konuda kayyum konusuydu. Biz onlara dedik. Seçilen Belediye Başkanı Devletin resmi aracıyla mühimmat taşırken yakalandı. Fotoğrafları gösterdik, haklarında soruşturma başlatıldı. Bunun neticesinde kayyum atandı” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE BORCUMUZ VAR”

“Bu vatan için mücadelemiz devam edecek” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Büyükakın, “Ülkemizi elimizden almak için çalışıyorlar. Bu topraklardan bizi tamamen söküp atacakları güne kadar da asla vazgeçmeyecekler. Biz bunun şuurunda ve farkındayız. Bunun için bu memleketin vesayetten kurtulması, ayakları üzerinde durması, tam ve bağımsız olması ve bölünmez bütünlüğünü savunması için var gücümüzle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Allah bu mücadelede bizleri yalnız bırakmasın, mahkum etmesin. Bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizin ve bu vatan için bedenini feda etmiş gazilerimizin acı hatıralarına karşı yükümlülüğümüz var. Ancak bu memleketi her gün daha da güçlü bir hale getirerek şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ödeyebiliriz diye düşünüyorum. Dün TOGG’un banttan inişi için Sayın Cumhurbaşkanımızın düzenlediği programa katıldık. Türkiye için bir gurur vesilesiydi. Ağlamamak için kendimizi zor tuttuk. Yıllarca yapamazlar diyenler orada yaptığımızı gördü. Devrim otomobili yürüsün diye Bundan 60 sene önce mücadele veren vatan evlatlarının bütün heveslerini kıracak, umutlarını yok edecek ve bu milletin moralini bozacak şekilde o arabayı yürütmemeyi başardılar. Silah fabrikalarını soba fabrikalarına döndürdüler. Bunlar yurt dışındaki ve içerideki Atatürk’ün tabiriyle dahili ve harici düşmanlar. Hep olmuşlardı, bundan sonra da olacaklardır. Ama biz yerli ve yabancı bütün vesayet odaklarını kırarak, bu milletin evlatlarının önü açıldığında neler başarabildiklerini göstermiş olduk” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇIKLAMALARI OLACAK”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek ise yaptığı konuşmada, “Mecliste Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz için çalışmalar yapıyoruz. En yakın zamanda Cumhurbaşkanımız şehit yakınları ve gazilerimizle ilgili Sosyal Politikalar anlamında yapacağımız yenilikleri açıklayacak. Dün önemli bir ana tanıklık ettik. Cumhuriyetimizin 99 yıl dönemini büyük bir coşkuyla kutladık ve vatan evlatlarının imzasını taşıyan TOGG’un banttan indirilişini izledik. Bizler sözde değil, özde Cumhuriyetin bekçileriyiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız gösterdi. Büyük gurur duyduk” açıklamasında bulundu.

“CAYDIRICILIĞIMIZI ARTTIRMALIYIZ”

Vali Seddar Yavuz ise konuşmasında şunları söyledi: “Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümünü hep beraber coşkuyla kutladık. Bir kez daha milli mücadeleyi hatırladık. Yapılan fedakarlıkları bir kez daha yad ettik. Bir kez daha böylesini acıları yaşamamak için dersler çıkardık. Birkaç hususu size hatırlatmak istiyorum. Birincisi bu topraklarda güçlü olmak kalıcı olmak istiyorsak caydırıcılığımızı arttırmalıyız. Bilim ve teknolojiyi yani dijital çağı yakalamak zorundayız. Savunma sanayinde güçlü olmak dünya ile yarışmak zorundayız. Diğer taraftan birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, iman ve inanç ile bin yıldır sürdürdüğümüz hem dinimize hem inancımıza hem kültürümüze sahip çıkmak zorundayız.”

BİNAYI GEZDİLER

Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve Şehit Babası Şaban Arlı, Başkan Büyükakın’a Türk Bayrağı hediye etti. Ardından protokol üyeleri Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binasını gezdi.

MÜZE BÖLÜMLERİ

Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası’nda Çanakkale Şehitleri, Milli Mücadele Şehitleri, 15 Temmuz Şehitleri ve İç güvenlik şehitleri bölümü bulunuyor. İç güvenlik ve sınır ötesi operasyonlarda hayatlarını kaybeden şehitlerimizin özgeçmişleri panolarda sergileniyor. Ayrıca şehitlerimizin kaleme aldığı mektuplar da müzede yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası törenle açıldı için yorumda bulun

    Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası törenle açıldı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Şehit Yakınları ve Gazi Kültür Evi Hizmet Binası törenle açıldı için ilk yorumu yapabilirsin.