Saygılı: Yardımlaşmanın Zarif Usulünü Yaşatıyoruz

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı ve heyeti Zimem (Veresiye) Defteri satın alarak yardımlaşmanın zarif usulünün MÜSİAD üyeleri tarafından yaşatıldığını söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri Başkan Bilal Saygılı’nın öncülüğünde üç Ramazan’dır alan elin veren eli bilmediği hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın zarif usulünü yaşatmayı sürdürüyor. Osmanlı’dan günümüze ulaşan “Zimem (Veresiye) Defteri” geleneği ile hayırsever MÜSİAD üyeleri İzmir’de ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerin esnafa olan borcunu sildirdi. Uygulamayı özel kılan, noktalardan biri “sağ elin verdiğini sol elin görmemeli” hadisine uygun borçlu ile borcu ödeyen kişilerin birbirlerini görmemeleri ve bilmemeleri oluyor.

Osmanlı’da varlıklı kişilerin, borçların içinde yazılı olduğu Zimem Defterlerini ödeyerek satın aldıklarını ifade eden Saygılı, “MÜSİAD İzmir Şubesi olarak ecdadımızın ortaya koyduğu merhameti, hayırseverliği yaşatmak boynumuzun borcudur. Kardeşinin derdiyle dertlenmeyi görev bilen, bu mana ve ruhla çalışan bir aileyiz. Bu yardımlaşma ruhunun yaşatılması, geleceğe ümidimizi güçlendirmektedir.

Rahmetli Cemil Meriç “Ağaç kökleriyle yaşar, insanlar da” diyor. Bu anlamda kadim medeniyet davamıza sahip çıkıyor, köklerimizi ve bağlarımızı güçlendirmeye gayret ediyoruz. Ramazan ayı vesilesi ile ektiğimiz iyilik tohumlarının birer fidana dönüşmesi en büyük sevincimiz olacak. Gerçek ihtiyaç sahibi ailelerimizin gönüllerine dokunmak en büyük mutluluğumuz. Allah hayırlarımızı kabul eylesin. Bu işe vesile oldukları için tüm üyelerime şükranlarımı sunuyorum. Hepsinin, Allah birini bin etsin.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Saygılı: Yardımlaşmanın Zarif Usulünü Yaşatıyoruz için yorumda bulun

    Saygılı: Yardımlaşmanın Zarif Usulünü Yaşatıyoruz için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Saygılı: Yardımlaşmanın Zarif Usulünü Yaşatıyoruz için ilk yorumu yapabilirsin.