Sarıkamış Şehitleri Kocaeli Gölcük’te unutulmadı

KOCAELİ (İGFA) – Binlerce kahraman Türk askerinin şehit olduğu Sarıkamış Harekâtı’nın 108. yılı münasebetiyle; Gölcük Belediyesi tarafından Kervansaray Kültür Yapısı’nda, “Tarihin En Soğuk Günü” konulu söyleşi ve tiyatral gösteri düzenlendi.

Araştırmacı Yazar Bünyamin Akbulut, Ozan Serdar Alyakut, sanatçılar Abdullah Zaza, İbrahim Şimşek, Turan Yürekli ile Hüseyin Ekşioğlu’nun katıldığı gösteri öncesinde Sarıkamış şehitleri için dualar edildi.

Tüm salonun dolduğu programa; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, siyasi parti temsilcileri, STK’lar, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Birinci Dünya Savaşı’nda Kafkas Cephesi’nin en büyük kara harekâtı olan Sarıkamış Harekatı’nın konuşulduğu, zor şartlardaki büyük mücadelenin anlatıldığı ve şehitlerin yâd edildiği söyleşi ve tiyatral gösteri; İhsaniye Yeni Camii İmamı Sayın Fatih Aslanhan’ın Kur’an tilaveti sonrasında edilen dualar ile başladı.

Araştırmacı Yazar Sayın Bünyamin Akbulut’un muhteşem sunumu ile devam eden programda, Ozan Serdar Alyakut’un seslendirdiği türküler ve sanatçılar; Abdullah Zaza, İbrahim Şimşek, Turan Yürekli, Hüseyin Ekşioğlu’nun gösterileri ile sona erdi. Program sonunda ise izleyicilere helva ikram edildi.

Programda söz alarak tüm katılımcılara teşekkür eden Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Vatan ve mukaddesat uğruna canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gâzilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Kaynak

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sarıkamış Şehitleri Kocaeli Gölcük’te unutulmadı için yorumda bulun

    Sarıkamış Şehitleri Kocaeli Gölcük’te unutulmadı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sarıkamış Şehitleri Kocaeli Gölcük’te unutulmadı için ilk yorumu yapabilirsin.